Grekisk sjöjungfru-burgare

30 minuter
573 kcal

Söta paprikor, kryddad olivtapenade och lammkött som smälter i munnen.

Jo, kombinationen snabbmat och fettfattigt är möjlig! Vi lär dig hur du gör.

Grekisk sjöjungfru-burgare

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 styck

  • 2 hamburgerbröd
  • 2 gul squash
  • 1 röd paprika
  • 2 msk olivtapenade
  • 300 g grillstekt lammfilé
  • 4 msk krasse
  • 4 plommontomater

Tillagning

  • Skär tomaterna i skivor. Skär paprikan i bitar och hyvla den gula squashen i tunna skivor (till exempel med en potatisskalare).

  • Stek paprika- och squashbitarna i en grillpanna – salta och peppra.

  • Bred på olivtapenade på ena halvan av brödet och lägg på tomater och paprikor.

  • Stek sedan lammfiléerna cirka 4 minuter på varje sida och skär dem i skivor.

  • Lägg köttet på brödet och sedan tomater, paprika och avsluta med squashskivorna och krasse. Lägg på överdelen av brödet.