Jo, kombinationen snabbmat och fettfattigt är möjlig! Vi lär dig hur du gör.

Grekisk sjöjungfru-burgare

Söta paprikor, kryddad olivtapenade och lammkött som smälter i munnen.

24 maj 2012 av Helle Brønnum Carlsen och Martin Kreutzer

1 styck

1 hamburgerbröd RECEPT hittar du här

2 plommontomater
1 gul squash
½ röd paprika
1 msk olivtapenade
150 g grillstekt lammfilé
2 msk krasse


  • Skär tomaterna i skivor. Skär paprikan i bitar och hyvla den gula squashen i tunna skivor (till exempel med en potatisskalare).
  • Stek paprika- och squashbitarna i en grillpanna – salta och peppra.
  • Bred på olivtapenade på ena halvan av brödet och lägg på tomater och paprikor.
  • Stek sedan lammfiléerna cirka 4 minuter på varje sida och skär dem i skivor.
  • Lägg köttet på brödet och sedan tomater, paprika och avsluta med squashskivorna och krasse. Lägg på överdelen av brödet.

Nå ditt mål 2019!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar