Grekisk sjöjungfru-burgare

30 minuter
573 kcal

Söta paprikor, kryddad olivtapenade och lammkött som smälter i munnen.

Jo, kombinationen snabbmat och fettfattigt är möjlig! Vi lär dig hur du gör.

Grekisk sjöjungfru-burgare

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 styck

  • 2 hamburgerbröd
  • 2 gul squash
  • 1 röd paprika
  • 2 msk olivtapenade
  • 300 g grillstekt lammfilé
  • 4 msk krasse
  • 4 plommontomater

Tillagning

  • Skär tomaterna i skivor. Skär paprikan i bitar och hyvla den gula squashen i tunna skivor (till exempel med en potatisskalare).

  • Stek paprika- och squashbitarna i en grillpanna – salta och peppra.

  • Bred på olivtapenade på ena halvan av brödet och lägg på tomater och paprikor.

  • Stek sedan lammfiléerna cirka 4 minuter på varje sida och skär dem i skivor.

  • Lägg köttet på brödet och sedan tomater, paprika och avsluta med squashskivorna och krasse. Lägg på överdelen av brödet.


Nu har det blivit lättare att leva sunt!

I FORMs viktigaste uppdrag är att göra hälsa lättillgängligt. Därför har vi skapat ett nytt träningsuniversum, där du får kunskapen och verktygen som motiverar dig att leva sunt, året runt.
Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
Läs mer om nya I FORM

  • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny
  • Spara ditt favoritinnehåll – och hitta det lätt igen

Just nu: Testa 30 dagar utan kostnad


Newsletter background