Vi pyntar köket för jul i menyn genom att servera röda rätter varje dag under den kommande veckan. Och under en tid där du säkert har massor att göra kan du glädja dig över att alla rätterna tar max 30 minuter.
Den här veckan har färgen styrt menyns fem rätter. Vi har nämligen kommit i julstämning. Det betyder en vecka med vacka, nyttiga, röda råvaror som fösbetor, röd paprika, tomater, lila spetskål, kidneybönor, rödkål och chili.
På måndag ska det gärna vara enkelt, så vi startar veckan med en nyttig version av korv med bröd – här med kycklingkorv inlindad i en kålwrap. På tisdag blir det chili-tomatsoppa, so ger värme änd ut i tåspetsarna. Är ni hungriga så gör en dubbel portion, öka mängden bönor eller servera rostat rågbröd till.
Gillar du anka kommer du gilla onsdag då vi har ankbröst med bakade rödbetor och rödkålssallad på menyn. Veckans fisk består av stekt lax med tomatsallad och pesto och på fredag rundar vi av verkan med en burgare. Här i en version där vi har rört ihop rödbetor med nötkött och toppat med en god rödbetsraita – både vackert och gott!
Helgen är också tomtefärgad. Vi bjuder på vackra rosa pannkakor med jordgubbar. Vill du inte köpa färska bär på vintern, så köp frysta. Låt den tina på köksbordet och söta ev bären och den saft som uppstår med lite socker eller sötningsmedel. Smaklig måltid!
Veckans tips
SLIPP RÖDBETSFINGRAR
Du ska använda rödbetor flera gånger den här veckan. Om du inte vill ränna runt med rödbetsfingrar så ta på dig ett par engångshandskar när du skalar och skär dem. Skydda ev din skärbräda med en fryspåse.
I FORMs meny ger dig inspiration till vardagsmaten
Varje vecka serverar vi 5 nyttiga middagsrecept, som är utvalda efter principerna här nedanför. Du får också en bonusrätt till helgen.