Kål är supernyttigt och bra för din hälsa, och har du bra recept till hands kommer du att upptäcka att kål också kan smaka supergott. Kolla bara i den här veckans meny.
Grönsaksklassens ljus. Det kan man, utan att överdriva säga om kål. Både när det gäller fibrer, vitaminer, bitterämnen och antioxidanter. Därtill kommer att kål också är – håll i dig nu – både billigt, matsmältningsfrämjande, blodsockervänligt, klimatvänligt, mättande, kalorisnålt och bra för dina goda tarmbakterier.
Din kropp kan därför börja att glädja sig över att vi i den här veckan serverar kål nästan varje dag. Menyn bjuder t ex på två goda kålsallader. Vi har också lagt kål i veckans varma rätter, t ex en god kyckling i curry och i en mormor-inspirerad rätt med stuvad vitkål och nyttiga blomkålsbiffar.
Till helgen kan du överraska familjen med en smarrig kålkaka. Nej, vi skojar. Däremot kan du se fram emot en välsmakande banankaka med kakaokräm på toppen.
Veckans tips
Riv, hacka och skär!
Kål smakar ännu bättre när det är findelad. Så riv, hacka och skär den så fint som möjligt. Det ger både en bra motvikt till kålens grovhet, känns gott i munnen och är skonsamt för magen.
Orkar du inte själv stå och hacka med kniven så finns kål att köpa finskuren i påse i många matbutiker.
I FORMs meny ger dig inspiration till vardagsmaten
Varje vecka serverar vi 5 nyttiga middagsrecept, som är utvalda efter principerna här nedanför. Du får också en bonusrätt till helgen.