Din kropp älskar fullkorn, och det är superenkelt att få in nyttigheterna i din kost.
Vi har en riktig god nyhet till dig. Det är faktiskt lätt att få i sig tillräckligt med fullkorn. Du behöver generellt bara välja de grova varianterna varje gång du köper bröd, frukostprodukter, pasta, ris, bulgur, tortilla och nudlar.
Fullkornsprodukter är gjorda av hela korn, och när du väljer dem istället för de vita, får du i dig fler fibrer, vitaminer, mineraler och kostfibrer. Fullkorn stärker din matsmältning, mättar bättre och hjälper till att förebygga bland annat hjärt- och kärlsjukdomar, diabetes typ 2 och olika former av cancer. Inte dåligt!
Veckans meny är därför full av fullkorn. Se fram emot kyckling i curry med råros, fullkornspasta med lax, spenat och räkor samt en smarrig svamppizza på en botten av fullkornstortilla.
Helgereceptet har vi också hällt fullkorn i – i form av havregryn. Här får du redaktionens favoritbröd, som är både superenkla, smakar fantastiskt och har en spröd skorpa. De är kalljästa, så om du rör ihop receptet på fredag kväll får du varma, fiberrika frallor till familjen på lördag morgon, och troligen en high five från dem :-) Smaklig måltid!