Thailand är populärt – både som resmål och på tallriken. Det förstår vi, för det thailändska köket består av massor av färska grönsaker, örter och kryddor som tillsammans ger massor av smak, vackra färger och härliga, exotiska dofter.
Sätt dig tillrätta i flygsätet, för i den här veckans meny tar vi dig till det thailändska köket.
Det innebär massor av nyttiga, spröda grönsaker, kryddor och örter som ger full pott på smakkontot. Veckans bjuder på ingefära, citrongräs, chili, vitlök och koriander och salta såser som soja, fisksås och oystersauce.
Veckans meny innehåller en typisk thailändsk soppa med räkor och shiitakesvamp, en biffsallad med chili och grönsaker samt den populära wokrätten med kyckling, cashewnötter och grönsaker. Och om du är sugen på en dag utan kött bjuder vi på gröna rullar med kryddig tofu och en god jordnötsdressing till.
Under helgen kan du också bjuda dina gäster på en exotisk smakresa. Veckans bonusrecept är nämligen en god rawkaka med mango, kokos och ingefära. Har du spänt säkerhetsbältet? Klara… färdiga… takeoff :-)
Smaklig måltid!
Veckans tips
Ge koriander en chans Koriander är ett måste i det thailändska köket, men den gröna örten är verkligen en vattendelare. Några älskar den, andra hatar den och tycker att den smakar tvål.
Försök att ge den en chans, för tillsammans med de andra kryddorna ger den rätten rätt thaismak. Avstår du helt kan du ersätta koriander med bredbladig persilja och öka mängden av de andra kryddorna.
I FORMs meny ger dig inspiration till vardagsmaten
Varje vecka serverar vi 5 nyttiga middagsrecept, som är utvalda efter principerna här nedanför. Du får också en bonusrätt till helgen.