7 vägar till MER SPENAT
I smoothies. Lägg ner 1-2 nävar spenatblad i mixern. Om du använder frusen spenat behöver du inte lägga i istärningar.
I pannkakor. Mixa din pannkakssmet och lägg i en näve spenat i mixern.
I sallader. Använd konsekvent babyspenat i dina sallader som ett nyttigt alternativ till isbergssallad.
I risotto. Vänd runt spenatbladen i den färdiga risotton strax innan servering tillsammans med parmesanost och ev rostad svamp.
I omeletter. Stek spenaten i en stekpanna tills den dragit ihop sig och häll äggsmeten över och låt den stelna.
I fiskrätter. Lägg ett lager tinat, avhälld spenat i en laxlasagne, rulla in spenat i rödspättafiléer eller använd det som en nyttig botten till din ugnsbakade torsk.
I bröd. Lägg finhackad spenat – antingen färska blad eller tinad spenat och tryk ur vätskan – tillsammans med de andra ingredienserna i degbunken.