Fyll, rulla – och ät! Wraps är en hit. De är enkla att laga, goda att äta och du kan fylla dem med precis vad du vill – såväl rester från dagen innan, som vegetarisk fyllning, kött eller fisk. Det får du tre exempel på i den här veckans meny, där vi både serverar de populära rullarna med rökt lax, med bönor och med grön fyllning i form av svamp, tomat och avokado.
Själva rullen kan du också variera efter familjens smak och önskemål. Har du bråttom kan du ta en genväg genom att köpa färdiga tortillabröd, som vi gör i onsdagens recept. Välj gärna fullkornsvarianterna, så får du lite fibrer med på köper. De både mättar och stimulerar din matsmältning.
Om du vill kan du göra dina egna wraps. Du får ett recept på hemmagjorda tortillabröd på måndagen, då vi har lagt spenat i degen, och på torsdag då wrapsen består av en stor våffla. Går du på diet eller älskar du bara grönsaker kan du också byta ut tortillan mot ett stort blad kål eller sallad. Det sparar du många kalorier på. I menyn får du också en god sallad med räkor och citrusfrukter, som är jättegod en varm sommardag när man bara vill ha något lätt. Vill du ha mer mättnad, så tillför en avokado och servera grovt bröd till.
Helgens dessert har vi också packat in. Här får du god, fräsch frukt inrullad i rispapper, serverad med både en frisk limedipp och en kryddig mangodipp.
Smaklig måltid!
Veckans tips
Vik din wrap smart Om du värmer ditt tortillabröd blir den lättare att rulla. Lägg fyllningen på mitten, men se upp så du inte lägger på för mycket. Vik först den ena sidan in mot mitten av fyllningen och sedan den andra sidan. Vrid på tortillan och rulla den sedan från andra änden så att fyllningen stängs inne. Skär på mitten med en vass kniv och ät!
I FORMs meny ger dig inspiration till vardagsmaten
Varje vecka serverar vi 5 nyttiga middagsrecept, som är utvalda efter principerna här nedanför. Du får också en bonusrätt till helgen.