Den här veckan är det påsk, och av den anledningen har vi letat fram massa goda rätter med ägg.
Har du ägg hemma kan du alltid trolla fram en måltid. Du kan servera dem kokta, pocherade, stekta, som röra eller omelett.
Vi öppnar påskvecka med en enkel äggwrap med kyckling, tomat och pesto. Dagen efter får du ett recept på den populära japanska soppan Ramen, här med kyckling, nudlar och ägg. På onsdag tar vi en tur till Italien och serverar pastaklassikern spagetti carbonara i en nyttig version – ägg är inte så dåligt ändå va.
På torsdag trollar vi i ugnen med riven sötpotatis, rödlök och stekta ägg. Perfekt som en del av en påsklunch, men om du gör en dubbel portion och äter en sallad till kan den också användas som middagsrätt.
Veckans avslutas med en lyxversion av Sallad Nicoise här med färsk, snabbstekt tonfisk, gröna bönor och oliver samt förstås ägg på toppen.
Har du plats för fler ägg? Om ja, så kan du på helgmorgonen servera de populära avokadomackorna med pocherade ägg – gott och otroligt enkelt.
Smakliga måltider och glad påsk!
Veckans tips
Påskägg i fina färger
Vill du servera ägg till påskfrukost kan ett par extra ingredienser i kokvatten se till att äggen får vackra färger.
Gula ägg: Lägg ner 3 msk gurkmeja, 1 tsk salt och 1 msk ättika i vattnet och koka cirka 15 min. Lägg de kokta äggen i vätskan när den har svalnat. Låt dra i cirka 30 min.
Blåa ägg: Lägg 200 g krossade blåbär eller 200 gram finhackad rödkål i vattnet istället för gurkmeja.
Rosa ägg: 200 g rödbetor i vattnet istället för gurkmeja.
Gyllene ägg: Lökskal från 6-8 lökar i vatten kommer att ge äggen en gyllenbrun färg.
I FORMs meny ger dig inspiration till vardagsmaten
Varje vecka serverar vi 5 nyttiga middagsrecept, som är utvalda efter principerna här nedanför. Du får också en bonusrätt till helgen.