Att ta sig igenom den mörka och kalla månaden januari kräver sitt. Vi hjälper dig igång med en energiboost i form av mat med massor av citrusfrukter.
Ta den stora kundkorgen i matbutiken, för nu ska här släpas hem massor av citrusfrukter. Under den kommande veckan är de saftiga frukterna nämligen på menyn varje dag – om inte annat så i form av saft. Och köp många, för frukterna är också perfekta som dessert eller mellanmål.
På måndag blir det enkla små tortilla, som fylls med bl a räkor, apelsin, tomat och avokadoö. På tisdag bjuds det på en vegetarisk spetskålssallad med en tvist av lime och senare i veckan blir det apelsinmarinerad, ugnsbakad lax och den finaste kål- och citrussalladen du sett!
Vi avslutar veckan med kryddiga köttbullar med en smarrig sallad med röd grape. Och sedan är det helg. Då fortsätter vi stilen med en saftig clementinkaka med den godaste toppingen av grekisk yoghurt, apelsinskivor, granatäppelkärnor och mynta – vem sa att januari är tråkig?
Smaklig måltid!
Veckans tips
Så här filear du en citrusfrukt
I salladen är det vackert med citrusklyftor utan hinnor och allt det vita. Se här hur du gör.
Skär topp och botten av citrusfrukten och ställ den upp. Skär bort skalet uppifrån och ner hela vägen runt, så att allt det vita försvinner.
Ta citrusfrukten i ena handen och skär loss filéerna mellan membranen med andra handen.
Gör det över en skål, så att du kan samla upp all den goda saften och ev använda den i en dressing eller marinad.
I FORMs meny ger dig inspiration till vardagsmaten
Varje vecka serverar vi 5 nyttiga middagsrecept, som är utvalda efter principerna här nedanför. Du får också en bonusrätt till helgen.