Vamrökt laxsallad med proteinbröd utan mjöl
4 personer
Tid totalt: 35 minuter
Proteinbröd:
11/4 dl keso
1 ägg
120 g havregryn
1 tsk bakpulver
1 nypa havsalt
Laxsallad:
1½ dl grekisk yoghurt
½ tsk dijonsenap
½ tsk havsalt
1 nypa svartpeppar, nymalen
100 g varmrökt lax
½ äpple
½ rödlök
2 msk gräslök
1 citronsaft
Fyllning:
4 romansalladsblad
4 små tomater
1 gurka
Lite gräslök
Så här gör du varmrökt laxsallad med proteinbröd
Värm ugnen till 180 grader.
Mixa alla ingredienserna till bröden i en matberedare.
Fukta händerna och forma 4 bröd. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Baka i 25 min och låt svalna på ett galler.
Blanda grekisk yoghurt, dijonsenap, salt och peppar i en skål. Smula ner laxen i dressingen och vänd ner tärnat äpple, rödlök och finskuren gräslök. Smaka av med lite citronsaft.
Skär bröden och fyll med laxsalladen, romansalladen, halverade tomater, gurka i stavar och lite hackad gräslök.
TIPS! Du kan också använda någon annan slags varmrökt fisk, t ex makrill eller öring.
Näringsinnehåll per person:
Energi: 270 kcal
Protein: 20 g
Fett: 9 g
Kolhydrat: 29 g
Kostfiber: 4 g