Räksallad med kesella, gurkmeja och gröna örtkryddor

Skyddar din kropp mot inflammation och sänker enligt flera studier det farliga LDL-kolesterolet.

1 oktober 2013 av I FORM

6 personer

1 kvist plockad färsk rosmarin
¼ dl plockad färsk oregano
¼ dl plockad färsk timjan
Lite färsk gräslök
500 g tinade räkor (eller färska och skalade)
Ca 2 dl kesella
1 msk god curry
1 msk gurkmeja
Färskpressad citronsaft
Nymalen svartpeppar
Ev havs- eller stensalt

Frossa i gurkmeja, det är supernyttigt!

Så gör du

  • Hacka örtkryddorna.
  • Blanda räkor, curry, kesella, gurkmeja och örtkryddorna i en lagom stor skål och smaka av med citronsaft, peppar och ev salt.
  • Håller sig i upp till 3 dygn i kylskåpet.


Tips

Lek med kryddor och örtkryddor. Prova t ex basilika, libbsticka, gräslök, chili, citrongräs, koriander och dragon.

Sund bonus

Rätten är full av proteiner och antioxidanter som förstärker din ämnes­omsättning och ditt immunförsvar.

Kvarg äts ofta till frukost – men den sunda surmjölksprodukten är faktiskt också perfekt som mellanmål och tillbehör till lunch och kvällsmat.

Nå ditt mål 2019!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar