Två skålar, en med dressing och en med sallad
© Wichmann+Bendtsen

Kycklingsallad

Nya idéer till matlådor som du gör på bara 10 minuter. Läs här hur du gör en delikat kycklingsallad.

28 april 2016 av Anne Larsen

Kycklingsallad

1 person

1 kycklingfilé
Extra jungfruolja
Havssalt och svartpeppar
75 g finskuren grön spetskål
75 g finskuren röd spetskål
50 g blandade salladssorter
3 San Marzano-tomater
¼ röd paprika
¼ mango

Dressing
1 msk dijonsenap
0,5 dl vitvinsvinäger
1 dl kallpressad rapsolja
1 dl extra jungfruolja
Ett par stjälkar kruspersilja
1 ekocitron

Så lagar du kycklingsallad

  • Skär köttet i tärningar, stek dessa i olivolja, smaka av med salt och peppar – eller använd en kyckling från kvällen innan.
  • Vispa ihop dressingens huvudingredienser: senap, vinäger och olja – och smaka av med salt, peppar och rivet citronskal.
  • Fyll den med finskuren persilja.
  • Vänd kål- och salladssorterna med 1–2 msk dressing.
  • Skär tomater, paprika och mango.
  • Lägg upp det gröna med kyckling.

Näringsinnehåll i kycklingsallad per person
Energi: 409 kcal
Protein: 30,9 g
Fett: 21,5 g
Kolhydrater: 26,9 g
Kostfiber: 6,7 g

Nå ditt mål 2018!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar