Antiinflammatorisk lunch-bowl
En vitaminbomb till måltid

Den här rätten är fylld av antiinflammatoriska favoriter, och du kan nästan inte låta bli att bli glad av alla dess färger. 

© Andreas Mikkel Hansen

Antiinflammatorisk rainbow bowl

Det finns en anledning till varför den här rätten kallas för en rainbow bowl. Den är nämligen fylld av regnbågens alla färger av goda saker, och inte minst späckad med vitaminer och antiinflammatoriska fördelar.

27 november 2019 av Simon Weisdorf

Rainbow bowl

2 personer

75 g pärlkorn
2 nävar grönkål
100 g körsbärstomater
¼ rödlök, liten
½ mango
1 avokado
75 g sojabönor, tinade

Ingefärsvinägrett:
2 tsk äppelcidervinäger
2 msk raps- eller olivolja
½ tsk dijonsenap
¼ röd chili utan kärnor
1 cm ingefära
½ tsk honung
Havssalt
Svartpeppar, nymalen

Gör så här

  • Koka pärlkornen. Hacka grönkål fint, blanda det med pärlkornen och låt svalna.
  • Dela på tomaterna och blanda dem med strimlad rödlök. Skala mangon och gör små tärningar. Skär avokadon i tunna skivor.
  • Vispa ihop vinägretten.
  • Lägg upp grönsakerna i ränder och häll vinägretten över. 

Näringsinnehåll per person:
Energi: 487 kcal 
Protein: 12,3 g Fett: 25,6 g Kolhydrater: 60,7 g Kostfibrer: 16 g

Goda recept för en smärtfri livsstil

Fler antiinflammatoriska recept hittar du i ”Food Pharmacy – kokboken” – och en hel guide till den antiinflammatoriska livsstilen hittar du i föregångaren ”Food Pharmacy”. Båda böckerna är skrivna av hälsobloggarna Lina Nertby Aurell och Mia Clase. Du lär dig hur du håller dig frisk med hjälp av maten och får recept till alla tillfällen.

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar