Rainbow bowl
2 personer
75 g pärlkorn2 nävar grönkål
100 g körsbärstomater
¼ rödlök, liten
½ mango
1 avokado
75 g sojabönor, tinade
Ingefärsvinägrett:
2 tsk äppelcidervinäger
2 msk raps- eller olivolja
½ tsk dijonsenap
¼ röd chili utan kärnor
1 cm ingefära
½ tsk honung
Havssalt
Svartpeppar, nymalen
Gör så här
- Koka pärlkornen. Hacka grönkål fint, blanda det med pärlkornen och låt svalna.
- Dela på tomaterna och blanda dem med strimlad rödlök. Skala mangon och gör små tärningar. Skär avokadon i tunna skivor.
- Vispa ihop vinägretten.
- Lägg upp grönsakerna i ränder och häll vinägretten över.
Energi: 487 kcal
Protein: 12,3 g Fett: 25,6 g Kolhydrater: 60,7 g Kostfibrer: 16 g
Goda recept för en smärtfri livsstil
Fler antiinflammatoriska recept hittar du i ”Food Pharmacy – kokboken” – och en hel guide till den antiinflammatoriska livsstilen hittar du i föregångaren ”Food Pharmacy”. Båda böckerna är skrivna av hälsobloggarna Lina Nertby Aurell och Mia Clase. Du lär dig hur du håller dig frisk med hjälp av maten och får recept till alla tillfällen.