Äggsandwich med avokado

45 minuter
399,5 kcal

Laga en omelett med blomkål som sandwichbröd och spara in på kalorierna samt öka på proteinerna med denna äggsandwich med avokado.

Äggsandwich med avokado

Omelett med blomkål och avokado

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

4 personer

Bröd

  • ¼ blomkål
  • ½ tsk gurkmeja
  • ½ tsk bakpulver
  • ägg
  • ½ näve koriander
  • ¼ tsk salt
  • ½ msk FiberHUSK
  • ¼ lime
  • ¼ dl sojamjölk
  • 2½ msk fullkornsrismjöl
  • ½ tsk kokosolja eller smör till stekning

Äggsallad

  • 1 hårdkokta ägg
  • 1 stora avokadoer
  • ½ hackad färsk chili
  • Saft/skal från 1/6 ekocitron
  • Ev 1 vitlöksklyfta
  • ¼ tsk salt
  • Nymalen peppar
  • Ev groddar

Så gör du äggsandwich med avokado

  • Finfördela blomkålen i matberedaren.
  • Tillsätt de övriga ingredienserna till bröden och stek 8 st i 4 minuter per styck.
  • Skär äggen grovt, mosa avokadoerna och blanda ihop ägg, avokado och kryd­dor samt citronskal och -saft.
  • Lägg äggsalladen mellan 2 blomkålsbröd ihop med en näve groddar.