Äggsandwich med avokado
© wichman+bendtsen

Äggsandwich med avokado

Laga en omelett med blomkål som sandwichbröd och spara in på kalorierna samt öka på proteinerna med denna äggsandwich med avokado.

Omelett med blomkål och avokado

4 personer

Bröd 
½ blomkål
1 tsk gurkmeja
1 tsk bakpulver
5 ägg
1 näve koriander
½ tsk salt
1 msk FiberHUSK
½ lime
½ dl sojamjölk
5 msk fullkornsrismjöl
1 tsk kokosolja eller smör till stekning

Älskar du också avokado? Se här varför du kan frossa i den gröna stenfrukten

Äggsallad
2 hårdkokta ägg
2 stora avokadoer
1/5 hackad färsk chili
Saft/skal från 1/6 ekocitron
Ev 1 vitlöksklyfta
½ tsk salt
Nymalen peppar
Ev groddar

Så gör du äggsandwich med avokado

  • Finfördela blomkålen i matberedaren.
  • Tillsätt de övriga ingredienserna till bröden och stek 8 st i 4 minuter per styck.
  • Skär äggen grovt, mosa avokadoerna och blanda ihop ägg, avokado och kryd­dor samt citronskal och -saft.
  • Lägg äggsalladen mellan 2 blomkålsbröd ihop med en näve groddar.

Näringsinnehåll per sandwich

Energi: 399,5 kcal
Protein: 17 g
Fett: 27 g
Kolhydrater: 25,5 g
Kostfiber: 7,25 g


LÄS OCKSÅ: Hur många ägg kan man äta om dagen? Få svaret här!

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar