Hälsoexpertens pumpajuice: Ny glöd och energi på hösten

Hösten kan kännas kall och mörk, men då kan både huden och humöret få en energiboost med en söt pumpajuice. Råvarorna är fulla av nyttiga vitaminer och mineraler som gör dig glad även när det är mörkt ute.

Pumpa är en färgglad råvara som piggar upp höstköket när mörkret och kylan kommer smygande. Men pumpan kan långt mer än att bidra med färg när det är mörkt och grått ute, den innehåller nämligen en lång rad nyttiga näringsämnen samtidigt som den har lågt kaloriinnehåll. 

Här kan du läsa mycket mer om hur du får ut så mycket som möjligt av din pumpa

Vi är dock inte ensamma om att älska pumpa. Hälso- och juiceexpert Pia Thau använder sig av pumpa i olika slowjuicer – och här bjuder hon på ett av sina recept som både ger huden glöd och humöret en boost i höstmörkret. 

Recept på Hokkaido Juice

150 g morötter

80 g hokkaido, fruktkött

130 g fasta päron

80 g apelsin, utan skal

LÄS OCKSÅ: Därför ska du äta pumpa

Så gör du: 

Gör i ordning alla ingredienserna och pressa dem sedan i din juicer. Börja med hokkaido, därefter päron och apelsin. På det viset får du en färgglad juice som direkt fyller dig med energi och vitaminer.

Hokkaido är näringsrik och full av smak och den passar mycket bra i juice. Smaken är söt och krämig och därför är den perfekt när kroppen längtar efter ett rejält energitillskott under det mörka vinterhalvåret. 

Även om hokkaido smakar sött är den dock ganska oskyldig. Den innehåller nämligen lite kalorier och är rik på kalium, vilket har en positiv effekt på din vätskebalans, som är betydelsefull för många viktiga processer i kroppen, bland annat när du tränar.

Om du vill göra något annat än juice av din pumpa kan du hitta receptet på I FORMs krämiga pumpasoppa här. 

Feminin träningströja med en silkeslen yta. 4 nr. av I FORM + Träningströja Kari Traa Mette - BARA 149. Klicka här >>

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

Vilken är din favoritfrukt?

I FORM tipsar