Vem är Walter Willett och hans 238 000 kvinnor?

Den världsberömda läkaren och forskaren har 238 000 fantastiska försökskaniner: Amerikanska sjuksköterskor, vars livsstil han följer minutiöst.

1 juni 2010

Vem är Walter Willett?

Världsberömd amerikansk läkare och den mest citerade näringsforskaren i världen. Det innebär att andra vetenskapsmän ständigt hänvisar till hans forskning i fackartiklar. Willett är professor i epidemiologi och näring vid Harvard School of Public Health i Boston och leder den andra omgången av Nurses’ Health Study (www.nurseshealthstudy.org).

Och vilka är de 238 000 kvinnorna?

Det är deltagarna i en av världens största och mest långvariga befolkningsundersökningar: Nurses’ Health Study. Undersökningen inleddes 1976 och utvidgades 1989. Sjuksköterskor över hela USA får sin livsstil och hälsa analyserad, och tack vare dem har vetenskapen kommit fram till viktiga milstolpar i bekämpningen av hjärt-kärlsjukdomar, diabetes och en mängd andra sjukdomar. Först och främst demonstrerar de här undersökningarna att kost, fysisk aktivitet och andra livsstilsfaktorer har en enorm betydelse för vår hälsa. Och visar oss samtidigt vad vi själva kan göra för att påverka vår hälsa positivt.

Nå ditt mål 2018!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar