Kvinna med pulsklocka, träning

Ät rätt på dagar när du intervalltränar

När du ska intervallträna är det viktigt att äta något som ger dig massor med energi och ork att träna hårt.

1 april 2016 av Martin Kreutzer

Fokus på dagar med intervallträning

Det gäller att skapa maximal energi och ork till intervallträningen och att säkerställa bästa möjliga återhämtning timmarna efteråt.


Träna t ex dina intervaller mellan kl. 17.00-17.45 genom att springa en runda och köra hårda intervaller. Intervallerna kan också göras på cykel eller i en roddmaskin.

Så ska du äta

 • Frukost
  2–3 dl blandning av skyr och grekisk yoghurt, 10 %, som du rör ut med 75 g färska eller frysta bär. Toppa med ett par skedar Rågfras ovanpå.
 • Lunch kl. 11.30
  Undvik rökta matvaror som kan störa när du ska träna. Grova kåltyper kan också göra magen orolig. Om det finns möjlighet så ät en måltid med ångkokta eller stekta grönsaker, ljus fisk eller fågel samt lite ris eller potatis. 
 • Eftermiddag kl. 14.30 
  En rödbetssmoothie/juice av 300 g rödbetor, 1 äpple samt lite citronsaft och -skal. Utöver att lyfta både blodsocker, humör och koncentration till träningen, har rödbetan också visat sig kunna öka syreupptagningsförmågan. Det innebär att du kan ge lite extra under intervallerna.
 • Kväll kl. 18 
  Finns det en dag då du ska njuta av spagetti, lasagne eller pizza är det idag, för de många kolhydraterna vandrar rätt ner i muskeldepåerna istället för att skicka blodsockret i höjden, och överskottskalorierna till magens fettlager.
 • Sen kväll
  Hjälp återhämtningen genom att få i dig lite mejeriprotein innan sängdags. En sunt och gott sätt är att röra ihop en dipp av skyr, salt och peppar. Det är perfekt om du doppar grönsaker i dippen, men grissinistänger går också bra ihop med skyr.

...

I FORM rekommenderar

På I FORM Kostdagbok hittar du fler än 700 sunda recept som ger inspiration till kalorisnåla recept och som hjälper dig till en sundare livsstil.

Testa I FORM Kostdagbok gratis i 5 dagar

 

Nå ditt mål 2018!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar