Din webbläsare behöver uppgraderas. Den här webbplatsen stöder tyvärr inte äldre webbläsare.
Läs merSpetskål är mildare i smaken och innehåller därför inte heller så många sunda ämnen som andra typer av kål. I gengäld är spetskål därför en genial nybörjarkål om du känner att du behöver vänja dig vid smaken. Spetskål är dock ändå både sund och kalorisnål och bara 100 gram spetskål täcker hela ditt dagsbehov av C-vitamin.
Spetskål ändrar smak över säsongen. De första som kommer ut i handeln har en fin och mild smak av ärter. Senare på året smakar spetskål lite grövre och mer som traditionell vitkål.
Rå och finskuren passar den fint till sallader. Spetskål smakar bäst när man skär den riktigt tunt och tillsätter andra smaknyanser som syrlig citron, fet avokado och/eller söta frukter som mjukar upp den trots allt något vassa smaken. Ånga den lätt med lite mager mjukost eller lägg på senap, kapris, citron och lite olja, slå in den i aluminiumfolie och grilla. Perfekt som tillbehör till kött.
som groddar och 3 x så mycket K-vitamin som ärter.
Ät spetskål tillsammans med grovt bröd. Kålens höga innehåll av C-vitamin hjälper nämligen kroppen att ta upp järnet i det grova brödet.
Spetskål gör dig slank
Spetskål innehåller nästan inga kalorier, men istället en hel del kostfibrer, som gör gott i magen och mättar så du inte blir så snabbt hungrig igen.
Spetskål främjar matsmältningen
De många fibrerna i kålen fyller på i tarmen och sätter på så vis fart på tarmens rörelser, så att innehållet rör sig mot utgången.
Få de bästa träningstipsen, de läckraste recepten och de senaste hälsorönen.
JUST NU: Få 6 gratis hemmaträningsprogram när du anmäler dig till vårt nyhetsbrev. Gläd dig åt att komma i toppform och boosta din förbränning med världens bästa övningar!
Ja tack, jag vill gärna ha I FORMs nyhetsbrev med spännande artiklar och marknadsföring om I FORM via e-post. Du kan när som helst avregistrera dig igen. Läs mer