Bäst utbyte av kål

Det finns enkla knep för att få ut det mesta av kålen.

10 januari 2011 av I FORM

Gör så här:

Skär kålen i fina strimlor innan du äter den. När kål strimlas, utvecklar den sunda ämnen, så att den blir ännu nyttigare.

Ät gärna rå kål eller lätt ångad kål så ofta som möjligt. Kraftig tillagning går ut över innehållet av växtämnen. Tugga kålen väl när du äter den. Enzymer i vår saliv har positivt inflytande på hur bra du utnyttjar de sunda näringsämnena.

Gaser i magen

Du kan vara lugn, det är värst i början. Om du äter ofta kål vänjer sig ditt tarmsystem och du får mindre gaser i magen. Men till dess kan du försöka med att förvälla kålen och frysa in den ett par dagar innan du ska äta den. Det hämmar gasproduktionen.

Du kan också äta kryddörten kyndel tillsammans med kål. Den gör det lättare att smälta kålen, och den dämpar kållukten. Kom för övrigt ihåg att tugga väl, då tar kålen sig lättare genom matsmältningssystemet.

Så blir du av med svullen mage

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar