Kvinna visar sin mage.
© i Stock

Största felen du gör om du vill må bra i magen

Vi gör alla de här felen när vi har ont i magen. Du gör det garanterat också! Kolla bara in de här 3 sakerna!

8 mars 2017 av Anja Bruneskjold

Gör du också de här 3 felen? Det gör vi! Det är några saker som är riktigt bra för både mage och tarmar, om man t ex har ont i magen eller bara gärna vill vara lite sundare. Det är mat och dåliga vanor som du helt enkelt bara bör undvika. Här är de 3 största felen vi gör när vill må bättre i magen.

1. Du äter yoghurt

Detta är kanske ett av de allra största felen som vi alla gör. De flesta yoghurtprodukter är nämligen fulla av socker och vi äter dem ändå för att få i oss sunda probiotikabakterier. Problemet är bara att sockerinnehållet är så stort att det inte är försvarbart. Välj istället en naturell variant utan socker, om du vill ha glädje av de nyttiga bakterierna.

2. Du äter när du är stressad

Din matsmältning är inte i närheten av lika bra om du äter när du är stressad, eller slänger i dig lunchen i farten. När vi är stressade leder kroppen nämligen bort blodgenomströmningen från magen, och då tar det längre tid att smälta maten. Dessutom stiger kortisolnivån när vi är stressade. Och då får vi automatiskt lust att stoppa i oss onyttigheter som godis och andra sötsaker.

3. Du äter för mycket råa grönsaker

Det låter kanske nyttigt. Men för många människor resulterar det i färre enzymer, och då blir det alltså svårare att smälta de råa grönsakerna. Det kan sluta med att du verkligen får en uppblåst mage och ont i magen.

Nå ditt mål 2018!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar