Maximera träningen med renare kosttillskott

Att välja medvetna kosttillskott handlar om att förstå vad produkterna innehåller och hur de verkar. Foodspring specialiserar sig på smarta och rena kosttillskott som tar träningen till nya nivåer och ger bättre hälsa.

19 november 2018 av Harald Nylund

Med över 400 produkter i sortimentet riktar sig Foodspring till personer som är intresserade av träning och hälsa på en holistisk nivå, alltså helheten, från produkternas tillverkningsprocess till produkternas verkan för hela kroppen.

För Foodspring handlar medvetna kosttillskott om att man ska kunna erbjuda ekologiska kosttillskott där det går, men man ska alltid kunna erbjuda kosttillskott med livsmedel och råvaror som smakar gott och ger tydliga resultat.

- Vårt mål är att vara bäst när det kommer till bland annat smak och nytta. Vi har ett laboratorium i Berlin med experter som varje dag jobbar för att förbättra produkterna och ge alla kunder en grym upplevelse som tar träningen och hälsan till helt nya nivåer, säger Markus Johansson, landschef Sverige/Skandinavien.

 Vassleprotein – från kor på 100 % grönbete

- Vi har produkter som innehåller vassleprotein. Proteinet består av ekologisk mjölk från kor som enbart går på grönbete. För oss är det viktigt att mjölken håller en hög kvalitet för att produkterna ska bli så bra som möjligt, säger Markus Johansson.

Vassleproteinet finns bland annat i Foodsprings Shape Shake-produkter som är ett bra kosttillskottsalternativ till kvällsmaten och som drar ner på kaloriintaget. Konceptet bygger på en hälsosam viktminskning och ska vara ett bra komplement för en måltid om dagen. 

Bäst på naturliga smaker

Alla produkter är framställda utan tillsatt socker och andra tillsatser. Målet för Foodspring är att vara innovativa och bäst på att ta fram de godaste tänkbara smakerna. Ett viktigt led i detta är att endast använda naturliga smakämnen.

Proteinbars utan palmolja

- Våra proteinbars innehåller ingen palmolja, inget tillsatt socker eller andra konstgjorda smakämnen. Många vet inte att de mest populära proteinbarsen på den svenska marknaden innehåller palmolja. Vi har aktivt valt bort palmolja till förmån för mer naturliga smaker där bra råvaror står i centrum. Trots en högre proteinhalt vill vi att smaken ska vara lika bra, om inte ännu bättre. Våra proteinbars ska smaka gott och de har nu blivit mjukare och härligare än någonsin, berättar Markus Johansson.

Smak som slår i taket

Jordnötssmöret är ekologiskt och består endast av oskalade och obehandlade jordnötter. En burk med jordnötssmör innehåller hela 350 oskalade jordnötter och det gör att både näringsvärdet och smaken slår i taket. Då behövs heller ingen smakförstärkelse, inga färgämnen eller konserveringsmedel. 

Mumsigt veganskt bröd

- Vårt Vegan Protein Bread är ett nytt och revolutionerande sätt för veganer att få i sig tillräckligt med protein, som ju brukar vara en utmaning, alltså att hitta bra proteinkällor utan att äta kött. Brödet är hundra procent ekologiskt och fritt från både gluten och soja. Det består av linfrön, mandlar, psylliumfröskal och pumpakärnor, berättar Markus Johansson.

Proteinbrödet håller i två dagar från bakdagen. För längre hållbarhet kan man välja att skära det i skivor och frysa in. Då kan man rosta brödet för att få det ännu knaprigare. Brödet innehåller inga tillsatser och konserveringsmedel. Det är dessutom enkelt att baka. Häll bakblandningen i en bunke och blanda med vatten. Låt sedan brödet jäsa i 30 minuter under en handduk. Lägg därefter degen i en smord form eller på bakplåtspapper. Grädda brödet i mitten av ugnen på 175 grader i ca 50 minuter.

Voilà. Du har nu fått ett bröd med mer protein och mindre kolhydrater. 

Fler härliga recept hittar du här: www.foodspring.se/fitness-recept

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar