Kvinna äter choklad medan hon arbetar.

Ät lite choklad medan du arbetar – då får du bättre minne.

© iStock

Du blir smartare av att äta (mjölk)choklad

Om du är galen i mjölkchoklad, kommer du ÄLSKA den här nyheten! Se här hur den ljusa chokladen kan göra dig smartare!

8 mars 2016

Om du behöver en ursäkt för att äta mer choklad så kommer den här: En ny studie från University of Maine i USA slår fast att chokladätare är smartare än icke-chokladätare.

De 1 000 deltagarna mellan 23 och 98 år i undersökningen åt alla regelbundet choklad (och vem gör inte det?!), och de testades bland annat på hur bra de var på att minnas ord, hur bra de var på att komma ihåg saker på jobbet och deras rumsförståelse.

Och det rådde inga tvivel: De klarade sig bättre än de som inte regelbundet åt choklad. Forskarnas slutsats var att de låg på en högre "mental nivå": Det vill säga de var smartare.

Resultaten rensades också på olikheter i deltagarnas kost- och alkoholvanor, sjukdomar, etc, och då hade choklad fortfarande lika stor positiv inverkan på hjärnan.

LÄSARFAVORIT: Kari Traa löparjacka + 3 nr av I FORM – BARA 99:– ! Klicka här >>

Och nu kommer den allra bästa nyheten ...

Nu skulle man kanske kunna tro att deltagarna i undersökningen åt mörk choklad, som vi vet är sunt för hjärtat och blodtrycket. Men … forskarna gjorde inte någon skillnad på chokladtyper – eller mängder – i undersökningen.

Är du en av dem som fullständigt älskar vit choklad, blir du dock kanske besviken. Den har forskarna inte med. Men ljus eller mörk choklad ... spelar ingen roll. Det är bara din smak som avgör.

Så varsågod och ät!

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar