Är juice med fruktkött nyttigare?

Se svaret från experten på ifrom.se

7 juli 2015 av I FORM

Fråga

Innehåller juice fler vitaminer om det finns fruktkött i den?


Svar

Det är i regel färskpressad juice som innehåller fruktkött, i större mängder. I en undersökning upptäcktes att de billigaste juicemärkerna utan fruktkött innehåller mest C-vitamin.

Men i smaktestet fick de två dyraste juicerna - de färskpressade - de högsta betygen.

Med hänsyn till det övriga vitamininnehållet lär det inte vara någon skillnad på juice med eller utan fruktkött.

Men fruktköttet från apelsinerna innehäller växtfibrer och det er bra för matsmältningen.

En apelsin innehåller inte mindre än 2 gram fibrer. En vuxen person rekommenderäs att äta 25-30 gram om dagen. Även om den färskpressade apelsinjuicen inte innehåller hela apelsinen finns en väsentlig del av fruktköttet i juicen.

Det går cirka fyra apelsiner på ett glas juice och om bara 40-50 procent av fruktköttet följer med sä innerhåller ett sådant glas omkring 4 gram fibrer. Dette är ett väsentligt tillskott till det dagliga behovet av kostfibrer.

Nå ditt mål 2019!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar