Ett par kysser varandra framför ett stort hjärta.

Genom att äta rätt mat innan en dejt, kan du både påverka ditt humör, dina nerver och hur du ser ut.

5 saker du ska äta innan en dejt

Kom till din dejt med platt mage, fräsch andedräkt och inte det minsta nervös!

20 juli 2016

Behöver du boosta självförtroendet innan en dejt, finns det hjälp att hämta i köket.

1. Nötter lugnar nerverna

Är du stressad och nervös innan en dejt, så undvik matvaror som får blodsockret att skjuta i höjden. Matvaror med mycket socker kan nämligen stimulera nervositet och ångest.

Ät istället en näve nötter, som dels minskar ditt sockersug, dels lugnar ditt nervsystem, tack vare ett högt innehåll av magnesium.

2. Vatten ger dig fräsch andedräkt

Drick massor av vatten innan din dejt. Uttorkning är en av anledningarna till dålig andedräkt. Dricker du inte tillräckligt med vatten kan din kropp inte producera nog med saliv, som normalt bryter ner de matrester som sätter sig mellan tänderna.

3. Grön smoothie räddar din hud

Vill du gärna komma till dejten med en fin och strålande hud så hoppa över skräpmat och låt istället läckra, gröna smoothies hjälpa dig på traven. Lägg i avokado, ananas och kokosvatten i din mixer och njut av denna smoothie varje dag fram till din dejt.

4. Grönsaker ger dig platt mage

Bröd, pasta, ris och socker får magen att puta ut hos många kvinnor. Därför är det en bra idé att hoppa över detta ett par dagar innan din dejt. Ät grönsaker istället.

5. Mörk choklad får dig på bra humör

Lite mörk choklad kan göra underverk för ditt humör. Den är nämligen fullproppad med magnesium, ett av de näringsämnen som ökar produktionen av serotonin, det så kallade lyckohormonet som har stor betydelse för ditt humör och din sexlust.

Källa: Daily Mail

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

På vilket sätt gör du störst insats för klimatet?


I FORM tipsar