Är du vegetarian ska du inte ha gelatin

Är du vegetarian kan det vara klokt att avstå från gelatin när du gör t ex fromager eller andra desserter. Mycket gelatin har nämligen utvunnits av hud, skelett, senor och brosk från djur.

Det finns också vegetabiliska alternativ till gelatin. Som vegetarian kan du t ex äta pektin, agar och carragen. Pektin finns naturligt i växtemas cellväggar, medan agar och carragen är ämnen som utvinns ur rödalger.

Vill du äta vegetariskt till middag oftare? Här hittar du flera nyttiga, vegetariska recept