Annons

7 tips på kulturella upplevelser i Singapore

Soliga Singapore bjuder på massor av kulturella upplevelser av alla kalibrar. Vi har samlat våra bästa tips på allt som finns att se och göra.

Många fina saker väntar på en resa till Singapore. Önationen har ett rikt utbud av fina upplevelser med allt från gastronomi till frodig natur – för att inte tala om den breda palett av kulturliv, som är insmugen mellan charmiga, autentiska hus, kulturbyggnader och skyhöga skyskrapor. Det finns faktisk så många intressanta kulturella upplevelser att det kan vara svårt att veta var man ska börja. En bra början är förstås att boka en flygbiljett. Även om det är ungefär 10 000 kilometer till Singapore så kan man flyga direkt från Köpenhamn till önationen på bara tolv mycket bekväma timmar med Singapore Airlines. Ombord erbjuds bästa tänkbara asiatiska service, gästfrihet och kultur och man kan vara säker på att både semestern och de kulturella upplevelserna börjar så fort man stiger ombord. Då kan man lyssna på de senaste asiatiska hitsen och njuta av vällagade traditionella rätter. Därifrån är det bara att ta en upplevelse i taget:

1. Smaka på kultur för religiöst frisinnade

I Singapore lever många etniciteter, kulturer och religioner sida vid sida i harmoni och önationen anses faktiskt vara ett av världens mest religiöst mångfaldiga och frisinnade länder. Det ser man kulturarkitektoniska bevis på när man promenerar längs Waterloo Street. Här ligger moskén, synagogan, det buddhistiska templet och kyrkan sida vida sida, vackert och fredligt. De religiösa byggnaderna är förstås enormt påkostade, men det är onekligen en mäktig upplevelse att se dem sida vid sida.

2. Se singaporeansk konst

Upplev Singapores nyaste avknoppning inom konstmuseer och besök National Gallery Singapore. Här finns allt man kan önska sig av singaporeansk och sydostasiatisk modern konst. Museet rymmer mer än 8 000 konstföremål från Singapores nationella samling och har som mål att besökarna inte bara ska bli trollbundna av estetiken, utan också ska få en känsla för det rika historiearvet som konsten representerar. Utöver konsten är också museet i sig självt en sevärd byggnad med vackra arkitektoniska detaljer och ett fantastiskt ljusinsläpp. För den som uppskattar modern konst och estetik så är ett besök här ett måste.

  1. Gå på pastellfärgad stadsvandring

I stadsdelen Joo Chiat/Katong kan man uppleva den säregna och färgsprakande peranakanska kulturen. Fasaderna är målade i regnbågsfärgade pasteller och pryds av träinfattade fönster. Inne i de färgglada byggnaderna finns ett brett spektrum av forna tiders handelshus och specialiteter. Här finns bra restauranger och små, fina butiker med färgglada skor och textilier och ett fint hantverk, som genomsyras av den lokala kulturhybriden mellan det kinesiska och det malaysiska.

  1. Njut av färgsprakande Little India

Singapore är en stor och färgrik smältdegel av kulturer och etniciteter och ett av de absolut mest färggranna inslagen är stadsdelen Little India. Den ligger mitt bland utsökt dekorerade tempel, färgglada butiksfasader med lika färgsprakande innehåll, och konstnärer som lever den färgsprakande singaporeansk-indiska kulturen på det sätt som den såg ut när den infördes av de indiska arbetarna på 1700-talet. Little India bjuder på lite av allt på ett mycket speciellt sätt.

5. Upplev Chinatown

Singapore bygger till stora delar på de ursprungliga kinesiska migranterna så om man vill se en originell och samtidigt modern bit av den singaporeanska kulturen så får man inte missa att besöka Chinatown. I stadsdelen kan man både få uppleva hur de första kinesiska migranterna levde och få en förståelse för den singaporeanska kulturen på Chinatown Heritage Centre. Man kan också äta lunch och få något att dricka på riktigt hippa Chinatown-barer eller uppleva flera hundra år gamla kinesiska tempel i det spännande kvarteret.

6. Ta en titt: Se bergtagande arkitektur och kulturikoner

Man behöver varken gå på museum eller teater för att uppleva Singapores kulturskatter. Kom bara ihåg att lyfta blicken när du vandrar runt i storstaden. En del av skyskraporna är exempelvis ritade med Feng Shui i åtanke. Det gäller exempelvis Singapore Flyer och Marina Bay Sands. Och om man får syn på den ikoniska lejonfisken runt om i önationen så är det inte bara en tjusig skulptur man tittar på, utan Singapores egen mytologiska figur, Merlion.

7. Lär dig singaporeanskt hantverk och gör en egen souvenir

Vad sägs om en autentisk, handgjord souvenir som du har gjort själv med kunnig vägledning av några av Singapores duktiga lokala konstnärer och hantverkare? Det blir inte bara en genialisk souvenir, utan ger er samtidigt möjlighet att ta med en mycket större och bättre bit av Singapore med hem i väskan – lokalt, kulturellt konstkunnande. Prova till exempel på att göra perfekt rundade och vackra träskedar hos Everyday Canoe träsnidning eller lär dig att måla med vattenfärger i singaporeansk stil hos Papermarket. Som bonus stöder du samtidigt Singapores konst genom att vara med.

Flyg till Singapore och smaka på staden

Har du fått smak på Singapore? Såklart! Men visste du att du kan ta dig dit både enkelt och synnerligen bekvämt med Singapore Airlines? Alla avgångar är anpassade för att resenärerna ska få så mycket sömn som möjligt under flygresan så att de vaknar fräscha och är redo att starta sina singaporeanska äventyr. Och om du inte sover under resan så håller servicen ombord hög klass och du kan räkna med tillmötesgående personal som ger dig uppmärksamhet, massor av underhållning och god mat från lyft till landning. Flygbolaget har faktiskt fått flera priser för bland annat bästa passagerarupplevelse, bästa kabinpersonal, bästa flygbolag från första klass till ekonomiklass. Singapore Airlines utnämndes också till årets flygbolag 2018. Singapore Airlines flyger direkt till Singapore från Köpenhamn och med en kort mellanlandning från Oslo och Stockholm.

Boka din resa till Singapore på Singaporeair.com

*Källor: Visitsingapore.com, Singaporeair.com

Nu har det blivit lättare att leva sunt!

I FORMs viktigaste uppdrag är att göra hälsa lättillgängligt. Därför har vi skapat ett nytt träningsuniversum, där du får kunskapen och verktygen som motiverar dig att leva sunt, året runt.
Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
Läs mer om nya I FORM

  • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny
  • Spara ditt favoritinnehåll – och hitta det lätt igen

Just nu: Testa 30 dagar utan kostnad


Newsletter background