Annons

6 äventyrliga upplevelser i Singapore

Singapore är fyllt av dolda skatter i form av vacker natur och spännande, aktiva och annorlunda semesterupplevelser. Så packa väskan, knyt på dig skorna och ta med dina kära på ett äventyr.

Singapore bjuder på pulserande storstadsliv med kulinariska upplevelser i alla gatuhörn, avkoppling i parken och strövtåg i den botaniska trädgården, men också på massor av möjligheter att gå på upptäcktsfärd i de spännande kvarteren, eller att hänge sig åt fartfyllda och aktiva dagar med vandring, cykling och dykning i oerhört vackra omgivningar. Och Singapore ligger närmare än man kanske tror. Man kan faktiskt ta sig till önationen med direktflyg från Köpenhamn på bara tolv timmar. Det finns fem avgångar i veckan och flygbolaget har vunnit priser för sin höga, mycket asiatiska servicenivå. Lockas man av upplevelser i Singapore så kan man med andra ord börja äventyret och få en känsla av den asiatiska gästfriheten redan när man går ombord. Och väl framme kan man kika på vår lista över mindre kända upplevelser i Singapore, som äventyrslystna resenärer inte får gå miste om:

1. Pulau Ubin: Originellt, oförstört och charmigt öliv

Är man nyfiken på att få en glimt av Singapore som landet såg ut på 60-talet – charmigt, innan turismen kom igång och utan storstadspuls? Då är definitivt en tur till ön Pulau Ubin, som ligger tio minuter med båt sydost om själva Singapore, ett måste. Här är tempot långsamt, stämningen lugn och husen charmiga och primitiva. Ön osar av autenticitet och bjuder på ett ovanligt rikt djur- och växtliv. De bästa upplevelserna får man med cykel, som kan hyras, eller på vandring via anlagda ”Tree Trails”. Är du sugen på en simtur med dykarmask så missa inte ett lika fantastiskt möte med öns speciella undervattensliv på det lokala korallrevet.

  1. Haji Lane: Singapores originella, trendiga kvarter

Det finns mycket nytt och spännande att se i Singapore, men man får inte glömma de gamla, lite glömda skatterna i önationens skattkista. Ett sådant kvarter är Haji Lane. Mellan trendiga caféer, konceptbutiker och ett modernt köpcenter hittar man små parfymerier och charmiga butiker med vackra singaporeanska textilier. Kvarteret är en singaporeansk fusion av det bästa från hela världen, nytt och original, vräkigt och ödmjukt förtrollande – och det gör det enastående bra.

3. MacRitchie Reservoir: Vandring ovan trädtopparna

Singapores största och bästa lekplats för alla som fascineras av nya och ovanliga sätt att uppleva vacker natur på finns vid naturreservatet och parken MacRitchie Reservoir. Vad sägs om en lång vandringstur på en hängbro ovan de frodiga, ljusgröna trädkronorna? Vare sig man går snabbt eller sakta strosar fram och insuper doften av tropisk skog och hittar sin plats i nuet kan man nästan inte undvika att pulsen ökar lite grand. Hängbron svävar nämligen 250 meter ovanför marken. Är man mer intresserad av vandring på lägre höjder finns också en vandringsstig nere på marken som är värd ett besök. Stigen är elva kilometer lång och man kan möta apor, ekorrar, ödlor och flygande lemurer på vägen.

4. Dempsey Hill: Kvarteret, som inte finns med i turistguiderna

Om du vill uppleva ett spännande och sevärt kvarter, som inte står överst på listan i alla turistböcker så ska du ta vägarna förbi Dempsey Hill. Kvarteret ligger i en gammal muskotnötplantage och är i dag en fin kombination av gammal historia, spännande urbana och kulturella koncept och härliga gastronomiska upplevelser. Det är ett slags livsstilskvarter där man hittar allt från lokala krukmakarkurser till den Michelinstjärniga, kinesiska restaurangen Candlenut, för att inte nämna bra shopping. Det är fina upplevelser för alla vuxna.

– Psst! Visste du att Singapore också bjuder på en uppsjö av trevliga barer och musikupplevelser? Suktar du efter en god drink efter en dags strapatser så är det här alltså rätt destination!

5. Geylang Serai: Gå på upptäcktsfärd i en stadsdel med smak på atmosfär

I östra Singapore ligger ett charmigt kvarter där neonskyltar i regnbågens alla färger slåss med doften från de härliga matstånden och bazaren om din uppmärksamhet. En gång var den här stadsdelen ett vanligt handelsimperium, men i dag kan det närmast betraktas som en speciell singaporeansk kulturell pärla med en intressant historia. Alla äventyrslystna och historieintresserade med en svaghet för ursprungliga saker bör gå på upptäcktsfärd i kvarterets många, gamla religiösa byggnader och handelshus, eller förlora sig på marknaden eller i Hawker-centren där man på alla sätt kan få smak för de lokala varorna. Man blir mätt på alla tänkbara sätt!

  1. Tiong Bahru: Hipsterstilen möter historiens vingslag

Tiong Bahru är Singapores mest hippa kvarter, men det är inte bara en nymodig trendcentral med små, smarta indie-bokhandlare, hippa restauranger och bra och annorlunda shopping. För länge sedan anlades faktiskt Tiong Bahru som en gravplats. Det var i mitten av 1800-talet och platsen låg sedan mer eller mindre öde fram till 1930-talet på grund av föroreningar. Då sanerades området i en stor insats och platsen fick åter en plats på kartan i sin nya glans. Några av byggnaderna finns fortfarande kvar – till exempel templet ”Monkey God Temple”, som det kallas i folkmun. Vill man uppleva det allra senaste kryddat med historia och annorlunda saker så är det hit man ska åka.

Var det noget med en tur til Singapore?

Er du fristet af Singapore? Det er ikke svært at forstå! Heldigvis har det aldrig været lettere at komme dertil. I kan flyve direkte fra København til Singapore på bare 12 timer med verdens mest prisvindende flyselskab, Singapore Airlines. Der flyves også fra Stockholm og Oslo med korte mellemlandinger. Singapore Airlines er kendt for sin exceptionelt gode service ombord med opmærksomt flypersonale og høj komfort. Den exceptionelle menu ombord giver også en kulinarisk oplevelse udover det sædvanlige, og i kan være sikre på, at maden kan blive tilberedt, så særlige behov, præferencer eller allergier imødekommes. Underholdning skuffer heller ikke – der er over tusind forskellige underholdningsmuligheder ombord lige fra film til spændende spil. Selv Changi lufthavn er en oplevelse, når I lander på Singaporeansk jord. den prisvindende lufthavn tilbyder unikke muligheder for at tilbringe din tid bedst muligt, hvor f.eks. biografer, spa-områder, rooftop pools, overdådige haver, og lækre restauranter står til din rådighed 24 timer i døgnet.

Vad sägs om en tur till Singapore?

Är du frestad av Singapore? Det är inte svårt att förstå! Som tur är har det aldrig varit lättare att åka dit. Man kan flyga direkt från Köpenhamn till Singapore på bara tolv timmar med världens mest prisbelönta flygbolag, Singapore Airlines. De flyger också från Stockholm och Oslo med korta mellanlandningar. Singapore Airlines är kända för sin exceptionellt goda service ombord med uppmärksam kabinpersonal och hög komfort. Maten ombord håller långt högre kvalitet än den genomsnittliga flygmaten och man kan vara säker på att maten kan tillagas med hänsyn till speciella behov, preferenser eller allergier. Underhållningen går inte heller av för hackor – det finns över tusen olika underhållningsmöjligheter med allt från film till spännande spel. Även Changi flygplatsen är en upplevelse när man landar på singaporeansk mark. Flygplatsen är fylld med fina upplevelser som överdådiga trädgårdar, restauranger och lekplatser.

Källa: Visitsingapore.com, Singaporeair.com

Nu har det blivit lättare att leva sunt!

I FORMs viktigaste uppdrag är att göra hälsa lättillgängligt. Därför har vi skapat ett nytt träningsuniversum, där du får kunskapen och verktygen som motiverar dig att leva sunt, året runt.
Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
Läs mer om nya I FORM

  • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny
  • Spara ditt favoritinnehåll – och hitta det lätt igen

Just nu: Testa 30 dagar utan kostnad


Newsletter background