Två väninnor skrattar och försöker ta en selfie.
© iStock

4 vanor som glada människor har gemensamt

Det behövs faktiskt inte så mycket för att du ska bli lite gladare. Här är 4 goda vanor som du enkelt kan ta till dig!

20 mars 2017 av Anja Bruneskjold

Det kan inte vara en tillfällighet att det är just de här 4 sakerna som glada människor har gemensamt. Om du vill bli lite gladare är det alltså detta du ska fokusera på. De gladaste människorna på jorden bor för övrigt i Danmark, Schweiz och Island. 

1. De är aktiva

Det betyder inte nödvändigtvis att de motionerar. Men det kan vara att de cyklar från ett ställe till ett annat, eller att de går en promenade själva i naturen – eller tillsammans med en vän. När du rör på dig så frigör kroppen endorfiner, och då blir du alltså gladare!

2. De värdesätter naturen

Naturen och andra gröna områden är särskilt bra för kropp och själ. Och så förbättrar det människans kognitiva förmågor. Du behöver inte gå en promenad i skogen, en park går lika bra. Försök att göra det en vana att gå en promenad och få lite andrum ute i det gröna.

Vill du gärna ha fast rumpa? Då är det perfekt med en långpromenad.

3. De sätter av tid för familj och vänner

Träffa och umgås med familj och vänner i verkligheten. Det ger en helt annan närvaro och upplevelse än när du interagerar på andra sätt. Och du kommer att känna hur humöret blir bättre.

4. De stänger av tv:n

Glada människor tittar inte så mycket på tv. Undersökningar visar att de som är gladast tittar på tv max 45 minuter om dagen. Istället för att lägga en hel kväll på att titta på tv kan du gå en promenad eller umgås med vänner och familj.

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

Vilken är din favoritfrukt?

I FORM tipsar