Kvinna håller för näsan för något luktar illa.
© iStock

4 effektiva knep som får dig att lukta gott

Det handlar inte bara om svettlukt. Men om du gärna vill dofta lite godare så kanske du borde testa de här 4 enkla knepen, som definitivt får dig att lukta gott.

3 april 2017 av Anja Bruneskjold

Önskar du att du alltid luktade gott? Då kanske de här 4 enkla lösningarna är något för dig. Kolla bara här!

1. Håll dig ren

De flesta vet vad det innebär att lukta svett. Och det kan verkligen vara förfärligt om kollegan på jobbet eller du själv luktar illa av svett. Men faktiskt är det inte svetten som luktar. Det är de bakterier som sitter på huden, som försöker bearbeta och ta bort svetten, som ger den dåliga lukten. Därför räcker det för det mesta med en daglig dusch, deodorant och rena kläder. 

2. Tänk igenom vad du äter

Lök, vitlök och curry påverkar din andedräkt negativt. Men lukten kan också hitta ut genom dina porer, även det är flera timmar sedan du åt. För vissa människor hjälper det att droppa droppar av pepparmint på tungan efter en måltid. Det påverkar både din andedräkt och din kroppsdoft.

3. Är du stressad?

Det låter kanske lite märkligt, men stress kan faktiskt påverka din kroppslukt negativt. När du är stressad påverkas nämligen din kroppstemperatur, så den stiger. Du kommer alltså att svettas mer. Och så börjar dina bakterier arbeta emot svetten. Precis som i punkt 1.

Prova att slappna av helt – eventuellt genom att meditera. Kanske kan du sänka stressnivå OCH påverka din kroppslukt positivt.

4. Ta bara på kläder som andas

Kläder i material som ull, siden och bomull andas långt bättre än material som nylon och andra syntetiska material. Och det gör inte gott för din kroppslukt.

LÄS OCKSA: Därför ska du välja ett skidunderställ i ull 

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

Vilken är din favoritfrukt?

I FORM tipsar