Kvinna ligger på ryggen och blundar med stora hörlurar.
© iStock

Världens bästa låt mot stress

Ja, så är det faktiskt. Forskare hävdar i varje fall att detta är världens bästa låt mot stress.

6 november 2016 av Anja Bruneskjold

Stress har i det närmaste blivit en folksjukdom och allt fler människor känner sig utbrända, utmattade, trötta och håglösa. Och dessvärre slutar det inte sällan med att många tvingas sjukanmäla sig på grund av stress. 

Är du stressad? Vi har samlat 5 tydliga symptom på stress, som du inte bör ignorera.

Det finns naturligtvis en mängd olika saker man kan göra för att minska stressrisken. En grupp forskare från Mindlab har kommit fram till att det finns en alldeles speciell låt som faktiskt gör uppemot 65 procent av alla människor mindre stressade. Och det är redan från första ögonblicket du spelar låten. 

Den ögonblickliga effekten beror på låtens speciella sammansättning av antal slag i minuten hela vägen genom låten. I åtta minuter går låten nämligen från 60 till 50 slag i minuten. Det får pulsen att sjunka direkt och det har en så pass avslappnade effekt att det nästan kan vara farligt att lyssna till låten medan man exempelvis kör bil. 

Det lite speciella med låten är också att det inte är ett enda stycke som går igen. Det betyder alltså att hjärnan inte behöver fokusera på att hitta ett slags mönster. Och därmed kan den lättare slappna av.

Så behöver du stressa av lite? Lyssna då till Weightless av Marconi Union:

Nå ditt mål 2019!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar