Vännerna

Bli mer aktiva tillsammans. Det behöver inte vara egenhändigt tillagade tre- rättersmiddagar varje gång du ska ha vänner på besök. Och det behöver inte heller ta en hel kväll i anspråk när ni ska träffas så att du inte hinner med dig själv. Varför inte bjuda på lördagsfrukost i stället? Så kan ni följas åt på grönsakstorget eller loppisen efteråt.

23 mars 2009 av I FORM-redaktionen

En hel svärm flugor kan du smälla på en gång om du använder dig av följande råd. Då hinner du med dina vänner samtidigt som du får tid över åt dig själv:

  • Arrangera en matklubb med några vänner. Då kan ni turas om att äta hos varandra, t ex en gång i veckan eller varannan vecka. Är ni riktigt många i klubben kan det gå flera veckor mellan dina insatser och du sparar tid varje gång på både inköp och matlagning.

  • Bjud hem många vänner på en gång. Det är trevligt för både dig och gästerna att vara omgiven av många människor - och kanske göra nya bekantskaper om inte alla redan känner varandra. Och samtidigt sparar du den tid det skulle ha tagit att arrangera flera fester.

  • Motionera med dina vänner - delad glädje är dubbel glädje.

  • Arrangera en "kulturklubb" så att du t ex en gång i månaden eller varannan vecka går på utställning, museum eller liknande med en eller flera vänner. På så sätt får du både träffa vännerna och se de utställningar du gärna vill se.

  • Bjud in vänner och bekanta till trädgårdsarbete när det är den årstiden. Att påta i trädgården tillsammans kan faktiskt vara riktigt kul. Avsluta insatsen med en god köttbit på grillen.

  • Gör det till en tradition att träffas en fast helg varje år i t ex ett sommarhus - eller varför inte på en festival. Det finns massor att välja mellan ...

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar