Kvinna håller sig för huvudet. Blundar. Julgran i bakgrunden.
© iStock

Så undviker redaktionen julstressen

Vill du gärna ha goda råd om hur du undviker julstressen? Få inspiration från redaktionen på I FORM!

24 november 2016 av Anja Bruneskjold

Julen och tiden fram till julafton kan för många vara förknippade med stress. Saknar du också goda råd om hur du undviker den värsta julstressen? Kanske du kan få inspiration av I FORMs redaktion.

Irene
Jag börjar köpa julklappar i RIKTIGT god tid. Minst två julklappar i veckan från mitten av november.

Tine
Jag reser till varmare breddgrader på julen – jag får en energiboost av att komma bort från kyla och mörker när det är som värst. Och det är något väldigt speciellt med att fira julafton i bikini.

Sara
Jag älskar att ha gäster och julen är inget undantag. Men i år har jag bestämt mig för att beställa färdig julmat så att jag slipper stressa över recept, inköp och inte minst själva matlagningen, som lätt kan ta en hel dag. Och jag tycker inte att det går ut över kvaliteten, för man kan beställa så mycket god hemlagad mat. Köttbrickor från en slaktare, småkakor från ett bageri eller hela menyn från en restaurang.

Inge
När vi firar julafton hemma hos oss har alltid gästerna med sig något. T ex ris à la Malta, småkakor eller lussekatter – och även en rätt eller två när vi äter ihop i mellandagarna.

Jeanette
Jag handlar julklappar i lugn och ro på nätet istället för att trängas i överfulla butiker. Dessutom köper jag julkakor istället för att baka dem själv. Jag delegerar även ut uppgifterna på julafton så att gästerna tar med sig ris à la Malta, snacks, dricka, osv. Det ger mig tid att förbereda själva julbordet.

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar