Gör vardagen till en barnlek

Du känner säkert igen det. Du sliter som ett djur för att hinna bli klar med allt det arbete och alla de dagliga göromål, som ligger mellan dig och den tid, du vill tillbringa med dina barn.

23 mars 2009 av I FORM-redaktionen

Du har förmodligen också frågat dig själv, om det verkligen skall behöva vara på det här sättet? Svaret på den frågan är: Nej, det skall det faktiskt inte.

Glöm allt om stressande matinköp, matlagning och disk. Satsa istället på att slå flera flugor i en smäll. Lösningen är lika enkel som den är närliggande: Ta det lugnt och gör några av de triviala sysslorna tillsammans med dina barn istället för att känna dig begränsad av dem. Barnen kommer att uppskatta det enormt.

Det finns emellertid flera goda skäl att involvera barnen i de dagliga sysslorna: barnen uppfattar det som en lek, det är roligt att göra det tillsammans och man lär känna varandra bättre. Dessutom får barnen en känsla av att de är delaktiga eftersom de kan utföra något, och för att de är med istället för att bara vara åskådare. De lär sig helt enkelt massor, som ger dem självförtroende, och som de kan använda senare i livet.

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar