Gör morgonritualen till en lek

Om du ägnar lite tid och uppmärksamt åt barnets behov av att vara delaktigt, så kan morgonritualen istället bli en lek, och på lång sikt kan det till och med vara tidsbesparande.

22 februari 2010 av I FORM-redaktionen

  • Borsta tänderna i skift. Barnen borstar först och sedan är det din tur. Och när du har borstat barnens tänder, får de även borsta dina en stund. Gör gärna ljudeffekter under tiden - olika tänder, olika ljud. Ni kan även ge de olika tänderna olika namn och prata om dem, medan ni borstar.

  • Bada eller duscha tillsammans. Låt dig inte avskräckas av alla pedofilaffärer, utan gör det till en naturlig sak att duscha tillsammans med dina barn från att de är små. På så sätt lär de sig att det inte är farligt att få vatten i ögonen. Lek er igenom hårtvättandet genom att tvätta varandra och göra roliga frisyrer. Fast tänk på att använda ett shampo som inte svider.

  • Torka varandra efteråt. Passa gärna på att kittla varandra.

  • Frisera varandra och se, vem som kan göra den knäppaste frisyren. Använd gärna mammas hårklämmor eller gummiband om ni vill göra riktigt avancerade hårkonstverk.

  • Låt dem prova att hålla i rakapparaten. Eller löddra in dig om du använder hyvel. De kan också ge en hjälpande hand, när du skall ta på after shave.

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar