Stressad kvinna.
© iStock

5 enkla tips mot stress

Vi LOVAR att de här 5 tipsen hjälper dig direkt!

26 februari 2017 av Anja Bruneskjold

Vi stressar hela tiden! Men det finns faktiskt saker du kan göra så att din vardag blir mycket mindre stressig. 

Är du stressad? Gör vårt stresstest och få svaret.

Vårda dina vänner

Du tänker kanske inte på det, men undersökningar visar faktiskt att det minskar stress om du umgås med dina vänner. Fundera dock över om de dränerar dig på energi och välj i sådana fall en annan dag när du själv har mer ork och energi. Se också till att inte boka upp dig för mycket med kompisar. Det kan nämligen också stressa dig. Allt ska göras med måtta.  

Visualisera dina behov

Det låter kanske märkligt, men om du önskar dig en lugnare vardag så prova att föreställa dig att du har det. Om du verkligen visualiserar det du gärna vill ha, kan det faktiskt göra en väldigt stor skillnad. På det viset kan du nå fram till de känslor som du gärna vill ersätta stressen med. 

LÄS OCKSA: Därför gör kortisol dig sjuk av stress

Djupa andetag

Japp – det hjälper! När du känner dig pressad eller orolig, prova då att fokusera på din andning. Andas djupt och gör det så länge du behöver. Det kommer snabbt göra dig mindre stressad. 

Motionera dagligen

Stressen försvinner från kroppen när du motionerar. Det viktigaste är bara att göra något du gillar. Gör det till en daglig vana att springa en tur eller göra yoga. Då stannar stressen inte så länge i kroppen.

Ta ett långt bad

Varmt vatten har en helande effekt på kroppen, så underskatta inte vad ett varmt bad kan göra för dig. Ge dig själv lite egentid och låt stressen försvinna ut med badvattnet.

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar