Sov naken och gå ner i vikt

Det finns många hälsofördelar med att sova naken, en av dem är att det faktiskt kan hjälpa dig att bli av med de sista motstridiga kilona. Och här är några fler fördelar med att sova naken.

24 februari 2016

Många gillar att sova i pyjamas och ett hav av kuddar. Men skulle du ha ett par överflödiga kilon, som du gärna vill bli av med, kan det vara idé att vänja sig vid att sova naken. Att frysa lite på natten kan nämligen hjälpa dig på traven när det kommer till viktminskning.

Få snyggt set från Kari Traa + 3 nr av I FORM – ENDAST 99:– Klicka här >>

Därför kan du frysa dig till viktminskning

Våra kroppar innehåller två former av fettvävnad – det vita fettet och det bruna fettet. Det vita fettet är det som ansamlas när vi i perioder äter fler kalorier än vi förbränner. Den bruna fettvävnaden ansamlas också hos oss, men vi har inte alls lika mycket sådant fett. Den bruna fettvävnaden har den funktionen att den kan förbrännas utan fysisk aktivitet. Den fungerar lite som kroppens värmeverk, om kroppen behöver justera temperaturen. Om du sover i en sval miljö, kommer en del av kroppens vita fett att ombildas till brunt fett för att producera värme till din kalla kropp. På det viset kan du förbränna fett medan du sover.

Andra fördelar med att sova naken

Utöver fördelarna med en viktminskning så finns det fler positiva saker med att sova naken. Det är bland annat sunt för kvinnors och mäns underliv, det förbättrar sömnen då kroppen utsöndrar mer av sömnhormonet melatonin när man fryser, medan en varm natt hindrar kroppen från att utsöndra lika många anti-åldrandehormoner. 


Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

På vilket sätt gör du störst insats för klimatet?


I FORM tipsar