En god natts sömn är otroligt viktigt för både form, välbefinnande och utseende.

Så viktig är sömnen för ditt välbefinnande

Sömn är helt avgörande för din hälsa. Brist på sömn påverkar faktiskt din form, ditt välbefinnande och ditt utseende.

16 december 2015

De kloka säger att vi ska se till att få tillräckligt med sömn – och de har rätt. Vi har säkert alla varit med om att gå till arbetet efter en natt med allt för lite sömn och märkt av konsekvenserna. Det finns nämligen många av dem. Utöver tunga ögonlock påverkar brist på sömn nämligen också minnet, immunförsvaret, inlärningsförmågan och en lång rad andra saker.

Sömn är otroligt viktigt för både kropp och själ

När hälsoexperter tjatar om att vi ska komma ihåg att få de klassiska 7–8 timmarnas sömn varje natt, så gör de inte det för skojs skull. Särskilt om du tränar mycket och gärna vill få ut så mycket som möjligt av träningen. För om du får för lite sömn ger det även negativa effekter på dina resultat. När du tränar är det otroligt viktigt att du får sova tillräckligt, så att kroppen får tid att återhämta sig och bli starkare. Kroppen ska faktiskt helst ha mer vila än normalt efter ett hårt träningspass, och här passar dåliga sömnvanor inte särskilt bra in i ekvationen.

Det är individuellt hur många timmars sömn vi behöver. Kolla här hur mycket sömn just DU behöver.

Din hud åldras snabbare

Det är nog också många av oss som har tittat i spegeln på morgonen och sett lite fler linjer och lite större påsar under ögonen än normalt, efter en natt med dålig eller för lite sömn. Och det är faktiskt så att vår hud också påverkas av hur mycket vi sover om natten. En studie har nämligen visat att huden behöver mer tid för att reparerar skador som orsakats av t.ex. UV-strålning, och att den också visar tidigare ålderstecken hos personer som har sömnproblem.

Bättre överblick ger bättre sömn

En god överblick över dina sömnvanor kan spela en mycket stor roll för hur god och hur mycket sömn du får. Många av oss sover dagligen mindre än de rekommenderade 7 timmarna, utan att nödvändigtvis veta om hur mycket det påverkar oss. Därför har många börjat använda smarta hjälpmedel, t.ex. aktivitets- och sömnmätare, som ger en överblick över just sömnvanorna så att man kan anpassa sina vanor därefter.

Active Life Tracker med IFORM

Du har också möjlighet att få koll på dina sömnvanor tillsammans med I FORM. Här kan du nämligen få en Active Life Tracker med tillhörande app till din mobil. Ett snyggt och trendigt armband som har allt som behövs för att få en överblick över din sömn- och aktivitetsnivå. Armbandet mäter, för automatisk dagbok och hjälper dig att hålla koll på dina aktiviteter och målsättningar – dygnet runt.

Få Active Life Tracker tillsammans med I FORM för endast 119 kr.

Allt detta kan Active Life Tracker:

  • Mäta din sömn- och aktivitetsnivå
  • Mäta din kaloriförbrukning
  • Fungerar som klocka med kalender-, larm- och stoppursfunktion
  • Stilren design med lättavläst display

Nå ditt mål 2018!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar