Kvinna sover.
© iStock

5 skäl till att det är överskattat att vara A-människa

De flesta vill gärna vara A-människa. Speciellt när det handlar om motion och träning på morgonen. Men är det verkligen det bästa? Här är 5 skäl till varför det är överskattat att vara A-människa.

23 mars 2017 av Anja Bruneskjold

1. Du är inte redo att motionera

Det kan gott vara så att du slår upp ögonen och är pigg. Men din kropp är inte på något sätt redo för den löptur du ger dig iväg på. Det är viktigt att du känner dig varm i kroppen först. När du väl är varm kan du ge dig ut.

2. Det kan vara ensamt

Om du inte verkligen gillar att vara ensam på morgonen så kan det vara ganska ensamt att springa en tur kl. 05.30 på morgonen. De flesta andra ligger fortfarande i sängen då.

Läs också: 10 tecken på att du är B-människa.

3. Folk förväntar sig att du är mer produktiv

Bara för att du vaknar före alla B-människor så förväntar sig alla att du gör mer än dem. Men inte på det trevliga sätter, där du dricker en extra kopp kaffe. Utan mer på det praktiska sättet, där hemmet förväntas vara städat och matlådorna packade.

4. Du KAN inte sova länge

Även om du skulle vilja sova lite längre på helgen så går det inte. Du kan helt enkelt inte sova länge. Och det gör faktiskt kroppen trött, när du inte kan vila den.

Läs också: Män eller kvinnor? Bara det ena könet behöver egentligen en tupplur.

5. Du blir snabbt trött på kvällen

Och det kan också vara ett problem. Speciellt om du har barn och bor ihop med en partner. För det är först när barnen har lagt sig som ni har tid för varandra. Och så ligger du bara och snarkar? Egentligen är det ganska överskattat att vara A-människa.

Nå ditt mål 2018!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar