Trött kvinna.
© iStock

5 överraskande skäl till att du är trött hela tiden

Sover du i åtta timmar men är ändå trött hela tiden? Det finns det anledningar till – läs mer här!

21 augusti 2017 av Rie Louise Kirkebjerg / Costume.dk

Vi har samlat fem anledningar till att du är trött hela tiden. Och så ger vi dig inspiration till hur du kan få mer energi. 

1. Du dricker för mycket kaffe

Bara lugn, du behöver inte sluta dricka kaffe, även om du kan vakna utan den svarta drycken. Problemet är att du blir beroende om du dricker för mycket kaffe. Börja gärna dagen med en kopp morgonkaffe men tacka nej till kaffe på kvällen.

2. Du kopplar inte av tillräckligt

Det är otroligt viktigt att du tar dig tid att slappna av – varje dag. Det behöver inte vara lång tid, men hitta några minuter för att göra något som är avstressande för dig. Det kan vara allt från att lyssna på bra musik eller göra dina favorityogaövningar.

3. Du dricker för lite vatten

Undersökningar visar att uttorkning kan bidra till sämre fokus och lägre energinivå. Kom därför ihåg att dricka vatten under hela dagen. 

4. Du tränar inte tillräckligt

Även om det är det sista du orkar göra efter en lång dag på jobbet eller i skolan, påverkar träning hur trött du är. Om du tränar regelbundet kommer din energinivå att öka och promenader med en god vän räknas också som träning!

5. Du tänker inte på vad du äter

Obalanserade måltider påverkar hur du sover. Om du har svårt att somna bör du kolla om du får i dig nog med vitaminer via din kost eller tillskott – och ta reda på om du saknar några vitaminer eller tillskott.

I FORM tipsar:

Få koll på din sömn med Active Fit Tracker

En god nattsömn är avgörande för hela din hälsa. Men hur gott sover du egentligen? Ett aktivitetsarmband kan ge dig svaret!

Ett aktivitetsarmband som detta Active Fit Tracker kan bland annat mäta hur många timmars djup och lätt sömn du får, och föra en komplett dagbok över din sömn.

Även om vi vet att en god nattsömn betyder allt för vår hälsa och energinivå, är det många som inte riktigt vet hur bra vi sover – och om vi sover tillräckligt länge – på natten.

Får du tillräckligt med sömn? Och är kvaliteten på din sömn god? Med aktivitetsarmbandet Active Fit Tracker kan du få koll på din sömn.

Klockan registrerar hur djupt eller oroligt du sover hela natten. Och den registrerar precis allt – i motsats till t ex de sömnappar som kräver att mobilen ligger under din huvudkudde hela natten för att kunna följa din sömn.

Trackern synkroniserar trådlöst med appen på din mobil, där du får en komplett överblick över din sömn.

Få aktivitetsarmband med sömnanalys till extrapris!

Nu kan du få aktivitetsarmbandet Active Fit Tracker tillsammans med din nya I FORM-prenumeration. Förutom att hålla koll på din sömn har aktivitetsarmbandet även dessa funktioner:
  • Stegräknare – räknar alla dina steg – hela dagen.
  • Pulsmätare – kontrollerar och minns din puls dygnet runt.
  • Kaloriräknare – räknar löpande ut hur mycket dina aktiviteter har förbränt.
  • Notiser – klockan vibrerar diskret när du får ett samtal, sms eller notis på din mobil.
  • Inaktivitetsalarm – klockan kan ställas in på att vibrera när du har suttit stilla för länge.
  • Vanlig klocka – med alarmfunktion, i en enkel och feminin design som är bekväm att ha på sig.

Active Fit Trackeren har ett värde av 700 kr. Men du kan få den till ett kraftigt nedsatt pris tillsammans med hela 4 nummer av Sveriges bästa hälsomagasin, I FORM, för endast 149 kr + 49,50 kr i porto och expavg. Du sparar 935 kronor!

SE ERBJUDANDE: Active Fit Tracker + 4 nummer av I FORM för endast 149 kr + 49,50 kr i porto.

VIDEO: Se vad din nya Active Fit Tracker kan göra:

Active Fit Tracker håller koll på både din aktivitetsnivå och din sömn. Synkronisera den enkelt via Bluetooth med den tillhörande mobilappen. Så får du snabbt en överblick och en komplett dagbok över din hälsa.

Nå ditt mål 2019!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar