Trött kvinna.
© iStock

5 överraskande skäl till att du är trött hela tiden

Sover du i åtta timmar men är ändå trött hela tiden? Det finns det anledningar till – läs mer här!

21 augusti 2017 av Rie Louise Kirkebjerg / Costume.dk

Vi har samlat fem anledningar till att du är trött hela tiden. Och så ger vi dig inspiration till hur du kan få mer energi. 

1. Du dricker för mycket kaffe

Bara lugn, du behöver inte sluta dricka kaffe, även om du kan vakna utan den svarta drycken. Problemet är att du blir beroende om du dricker för mycket kaffe. Börja gärna dagen med en kopp morgonkaffe men tacka nej till kaffe på kvällen.

2. Du kopplar inte av tillräckligt

Det är otroligt viktigt att du tar dig tid att slappna av – varje dag. Det behöver inte vara lång tid, men hitta några minuter för att göra något som är avstressande för dig. Det kan vara allt från att lyssna på bra musik eller göra dina favorityogaövningar.

3. Du dricker för lite vatten

Undersökningar visar att uttorkning kan bidra till sämre fokus och lägre energinivå. Kom därför ihåg att dricka vatten under hela dagen. 

4. Du tränar inte tillräckligt

Även om det är det sista du orkar göra efter en lång dag på jobbet eller i skolan, påverkar träning hur trött du är. Om du tränar regelbundet kommer din energinivå att öka och promenader med en god vän räknas också som träning!

5. Du tänker inte på vad du äter

Obalanserade måltider påverkar hur du sover. Om du har svårt att somna bör du kolla om du får i dig nog med vitaminer via din kost eller tillskott – och ta reda på om du saknar några vitaminer eller tillskott.

LÄS OCKSÅ: Övervägar du att skaffa en ljusterapilampa?

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

Vilken är din favoritfrukt?

I FORM tipsar