Par som har bråkat när de går och lägger sig.

Spara de svåra samtalen till en tidpunkt när ni båda är utvilade, så det inte förstör sömnen och intimiteten i sovrummet.

© iStock

4 sovvanor som skadar ditt förhållande

Det är viktigt hur du och din partner har det tillsammans innan ni går och lägger er. Läs här om vilka sovvanor som är dåliga för parförhållandet.

22 februari 2017 av Maria Albøg Jespersen

En god nattsömn är avgörande för din generella hälsa, ditt humör och din toleransnivå – och därmed också för ditt parförhållande. 

Bland annat är det viktigt hur du och din partner har det tillsammans innan ni går och lägger er på kvällen. Läs här och se vilka misstag ni gör innan sängdags.

1. Ni pratar inte med varandra

En lång dag med måsten och hushållssysslor är över och ni faller utmattade i säng, utan att få pratat med varandra. Därmed missar ni en intim stund på sängkanten, där ni kan prata öppet och ärligt med varandra. 

2. Ni tar med mobilen i sängen

Era mobiler är ett reellt hot mot intimiteten i sovrummet. Tar ni med mobilerna i sängen, byggs det upp en slags mur mellan er som gör det svårt att komma nära varandra, eftersom ni upplever helt olika saker.

3. Ni bråkar innan ni går och lägger er

En konflikt innan sängdags kan förstöra nattsömnen genom att ni båda ligger och grubblar över bråket halva natten. Dessutom kan det vara svårt att hinna reda ut bråket innan ni ska sova. Spara därför svåra samtal till en tidpunkt då ni båda är utvilade.

4. Ni går och lägger er vid olika tider

Ibland kan det vara en fördel att lägga sig vid olika tider, så att ni får tillfälle till egentid och att få gjort vissa saker. Men se upp så att det inte blir en vana som går ut över ert sexliv. Gör det inte det kan ni lugnt gå och lägga er som ni brukar.

Källa: huffingtonpost.com 

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

Vilken är din favoritfrukt?

I FORM tipsar