Så väljer du rätt deo i sommar

Sommar och tropisk värme – då är det inte konstigt att vi svettas extra mycket. Satsa på rätt deo i sommar och slipp pinsamma fläckar och jobbig doft. Här är fem smarta tips från Weleda.

1 juli 2017

1. Välj en naturlig deo

Forskning visar att du helst ska undvika parabener och aluminium i deodoranter då det här kan påverka din hälsa negativt. Idag finns det dock oändligt många alternativ för dig som vill köpa en hälsosam deodorant. Läs förpackningens innehållsförteckning för att se vad den innehåller.

2. Låt livsstilen avgöra sort

Sportar du mycket på fritiden? Eller rör du på dig mycket på jobbet? Välj en deodorant som är anpassad efter en aktiv livsstil. Fundera helt enkelt på hur mycket du rör på dig och välj deo utifrån hur aktiv du är.

3. Spray, stick eller roll on?

Spray-deo torkar in superfort i huden och har ofta en starkare doft, stick-deo är snäll mot torr hud och roll on-deo är bra mot känslig hud och har ofta en mildare doft. Vilken variant passar bäst för just dig och din kropp?

4. Hallon, citrus eller rosor – doften är viktig!

Gillar du fruktiga dofter? Eller tycker du mer om blommiga dofter? Välj en doft som du associerar med glädje – så startar du dagen med ett leende och minskar risken för att du ska glömma din deo-rutin.

5. Satsa på kvalitetsmärken

Luktar du svett direkt efter att du har använt din nuvarande deo? Vissa deodoranter är helt enkelt sämre än andra och håller inte vad den har lovat. Testa att köpa en dyrare variant från något kvalitetsmärke som du känner igen. Ibland är det värt att lägga några extra kronor på kroppsprodukter – och en deodorant som håller dig fräsch hela dagen är garanterat en av dem!

Naturliga roll-on deodoranter

Weleda lanserar naturliga roll-on deodoranter i tre härliga dofter: Pomegranate, Citrus och Men. Deodoranten håller i 24 timmar, är helt naturlig och parabener- och aluminium-fri.

Deodoranterna är dermatologiskt testade och täpper inte till huden – för ett fräscht resultat hela dagen! Här kan du köpa din egna deo!

Nå ditt mål 2018!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar