Olie plejer din sensommerhud_SE

Olja är oslagbart ... för len sommarhud

Skäm bort din hud med lite härlig olja, om den har en tendens att torka ut. På det viset hjälper du din hud att själv hålla sig frisk.

I princip kan du använda alla slags oljor, men vissa är lättare att använda på huden än andra, och så är det ganska trevligt att de doftar gott – eller åtminstone neutralt.

LÄS OCKSA: Vad vet du om olika matoljor?

Ansiktet

Använd kokosolja som är lätt och snabbt tränger in i huden. Ta ganska lite och massera mjukt och fint in i huden.

Kroppen

Aprikosolja är perfekt att smörja in resten av kroppen med – den är lite fetare än kokosoljan, men tränger in förhållandevis lätt, särskilt i torr hud.

Håret

Mandelolja ger massor av fett till hår eller hårbotten, som behöver det. Massera in lite grann i hårbotten och hår – vänta 10 minuter, och tvätta håret. Häll schampo i håret, innan du blöter ner det.

Naglarna

Naglar är också hudceller som behöver fett. Använd den olja du har, t ex olivolja, och massera in den på naglarna och huden omkring dem. Massera gärna i fem minuter, och skölj sedan av.

Bli hälsosam och stark med I FORM!

I FORMs viktigaste uppgift är att göra hälsa enkelt. I vårt digitala universum får du kunskap och verktyg som gör det lätt att leva sunt. Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.

På vår sajt och i vår app får du bl a:

  • Över 100 videoträningar på 5 till 40 min.
  • Nybörjarvänliga löpprogram med ljudguide
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny

Vill du veta mer om I FORM digital? Kolla här!


Newsletter background