6 sunda matvaror som förstör din hud

Visste du att de här annars oskyldiga matvarorna förstör din hud?

21 november 2016 av Julie-Elsebeth Crone Johannesen


De här sex matvarorna, som annars är sunda, gör inget gott för din hud.

Riskakor

Riskakor får ditt blodsocker att öka. Din kropp vill förbränna de här snabba kolhydraterna genom att omvandla dem till glykos. När kolhydraterna har förbränts binder de sig till proteiner, som motverkar rynkor som exempelvis kollagen, och skadar dem. 

Sunda frukostprodukter

Fullkorn till frukost påverkar inte ditt blodsocker så mycket, men en lång rad frukostprodukter, som många av oss ser som sunda, är i verkligheten fullproppade med raffinerat och tillsatt socker.  

5 saker du trodde var nyttiga

Mjölk

Många märker att de får sämre hud i perioder, då de dricker mycket mjölk, eller äter mycket mjölkprodukter. I mjölk finns ett peptidhormon som heter IGF-1. Även om halten av hormonet är ganska låg och ofarlig, kan det förorsaka dålig hud hos vissa. 


Smoothies med socker

Smoothies låter nyttigt, men om de innehåller stora mängder dolt socker, så försvinner det nyttiga med dem. Så du kan lika gärna sätta i dig en påse vingummi.

Agavesirap

Även om naturlig sirap ofta presenteras som ett sunt alternativ, så är det inte alltid fallet. Agavesirap skadar kollagenproteinerna i kroppen i mycket högre grad än vanligt vitt socker. Därmed kan du få synligare kråkfötter.

Margarin

Fett är viktigt för att hålla huden stark och sund, men det finns olika sorters fett. De transfettsyror som man bland annat hittar i margarin, kan skada hudens upptag av fukt och ge dig torr hud. 

Nå ditt mål 2018!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar