Kvinna i duschen.
© iStock

5 misstag du garanterat gör i duschen

Visste du att en dusch bör ta max 8 minuter?

10 februari 2017 av Anja Bruneskjold

De flesta människor duschar längre än 8 minuter. Och utöver det gör de en rad andra fel när de duschar. Kolla bara in de här 5 misstagen som du garanterat gör när du duschar! Det kan nämligen förstöra din hälsa om du duschar på fel sätt. 

Du duschar för länge

Det både torkar ut huden och är slöseri med vatten. Låt duschen rinna i max 5 minuter. Det är bra för både hud och miljö.

Du tvättar håret sist

Schampo- och balsamrester blir lätt kvar på kroppen. Därför är det bra att tvätta håret först så att tvålen sedan tar bort schamporesterna.

Du duschar för varmt eller för kallt

Det är inte helt oviktigt vilken temperatur ditt duschvatten har. Även om det kan vara frestande med en varm dusch när det är minusgrader ute så är det inte sunt för din kropp. Du hud blir torr och du förbrukar onödigt mycket energi.

Du gnuggar för hårt

Det är inte meningen att du ska gnugga kroppen torr efter duschen. Det bästa är att bara torka lätt, så att huden inte blir röd och irriterad. Efter duschen kan det vara en god idé att smörja in sig med en skön kräm, så att huden inte blir torr.

Du vädrar inte ut

Många badrum har vare sig fönster eller bra ventilation. Då kan det löna sig att investera i en liten ventilationsfläkt, så mögel och annat skräp inte kan överleva lika lätt.


Kolla även in de här 6 sakerna i ditt hem, som har MÅNGA fler bakterier än du är medveten om!

Nå ditt mål 2018!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar