Kvinna i duschen.

Kort och inte för varm – så ska din dusch helst vara med hänsyn till din hud.

© iStock

5 misstag du garanterat gör i duschen

Visste du att en dusch bör ta max 5 minuter?

10 februari 2017 av Anja Bruneskjold

De flesta människor duschar längre än 5 minuter. Och utöver det gör de en rad andra fel när de duschar. Kolla bara in de här 5 misstagen som du garanterat gör när du duschar! Det kan nämligen förstöra din hälsa om du duschar på fel sätt. 

Du duschar för länge

Det både torkar ut huden och är slöseri med vatten. Låt duschen rinna i max 5 minuter. Det är bra för både hud och miljö.

Du tvättar håret sist

Schampo- och balsamrester blir lätt kvar på kroppen. Därför är det bra att tvätta håret först så att tvålen sedan tar bort schamporesterna.

Du duschar för varmt

Det är inte helt oviktigt vilken temperatur ditt duschvatten har. Även om det kan vara frestande med en varm dusch när det är minusgrader ute så torkar det varma vattnet ut din hud. Låt hellre vattnet vara ljummet än riktigt varmt.

Du gnuggar för hårt

Det är inte meningen att du ska gnugga kroppen torr efter duschen. Det bästa är att bara badda huden lätt, så att huden inte blir röd och irriterad. 

Du använder inte kräm efter duschen

Smörj in dig med fuktkräm direkt efter duschen medan huden fortfarande är fuktig, speciellt om du har torr eller känslig hud. Har du bråttom så använd en kräm eller olja som snabbt tränger in i huden.

Kolla även in de här 6 sakerna i ditt hem, som har MÅNGA fler bakterier än du är medveten om!

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

Vilken är din favoritfrukt?

I FORM tipsar