Analsex, man och kvinna ligger i säng.
© iStock

Varför gillar vissa män analsex?

... och varför gillar kvinnor INTE analsex? Många kvinnor undviker analsex – antingen för att de tycker att det är pinsamt, smärtsamt eller ohygieniskt. Mycket av denna skepsis beror dock på okunskap.

26 oktober 2016 av Cecilie Dumanski

Analsex är ett alternativ till traditionellt samlag, då mannen upplever att penisen omsluts mer av ändtarmen, medan kvinnan kan få en kraftfull orgasm genom att G-punkten i anus blir stimulerad. 

Ändå är det många kvinnor som är tveksamma till att uppfylla många mäns önskan om analt samlag. Det kan bero på att det fortfarande finns många tabun och myter förknippade med analsex. Men det är det slut med nu! Här under avlivar vi de tre vanligaste myterna som många tror på när det gäller analsex. 

Det är pinsamt

Bara lugn, du är inte den enda som har haft analt samlag! En undersökning visar att mer än en tredjedel av kvinnorna i åldrarna 19–44 år har provat analsex minst en gång.

Det gör ont

Först och främst ska du aldrig göra något som du inte har lust till. Med det sagt så behöver inte analsex göra ont alls! Kolla in de här råden som kan hjälpa dig och din partner SMÄRTFRITT till klimax!

  • Prata om hur ni vill ha det

  • Ta god tid på er

  • Värm upp ordentligt

  • Använd massor av glidmedel

  • Öva ev med någon anal leksak

  • Slappna av helt vid penetrationen

  • Börja med långsamma och mjuka rörelser

Det är ohygieniskt

Det stämmer inte alls! Om du inte är bajsnödig eller precis har varit på toaletten, så är anus och nedre delen av ändtarmen relativt rena. Det betyder dock inte att du kan gå över till vanligt samlag direkt efter analsex. Det beror på att det är två olika miljöer, vilket kan leda till vaginala infektioner.

Nu behöver i alla fall inte rädsla och okunskap stå i vägen för att ha analsex.

Lycka till!

Nå ditt mål 2019!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar