Kvinna eftertänksam på sängen med man i bakgrunden.

Dina tankar riskerar att blockera sexlusten. 

© iStock

Tre saker som förstör ditt sexliv

För många tankar kan döda all romantik. Se här hur lite som krävs för att du ska få ett mycket bättre sexliv.

26 juli 2017 av Jeanette Linder

Funkar det inte för dig och din partner i sovrummet? Kanske snurrar tankarna i huvudet så att du inte kan njuta ordentligt. Se här hur du kan övervinna de mentala problem som brukar förstöra sexlivet.

Du är osäker

Är jag het nog? Är han uttråkad? Din osäkerhet kan i hög grad sänka sexlusten. Känn därför efter om du är osäker på dig själv eller på ditt förhållande? Är det din osäkerhet som är problemet så är det viktigt att du tar itu med dina tankar och inte börjar projicera din osäkerhet på honom. Till exempel med kommentaren, ”Om jag var smalare skulle du säkert tända mer på mig”. Är det parförhållandet du är osäker på måste du prata ut med din partner och få bekräftat att han älskar dig och inte vill ha någon annan.

Du vet inte vad du vill

Hur kan du få ett bra sexliv om du inte själv vet vad du vill i sängen? Du måste göra lite research innan ni hamnar under lakanen. Se på erotisk film, tala med dina väninnor om sex och inte minst: Träna på att tillfredsställa dig själv så att du vet exakt vad som fungerar för dig.

Du är rädd att bli avvisad

Det kan vara svårt att öppna upp om dina innersta heta drömmar, särskilt om risken är att han säger nej till dem. Men du får inte ta ett nej personligt eller se det som ett avvisande. Det kan finnas många anledningar till varför han inte är med på ditt förslag, och det är faktiskt positivt att han kan sätta sina egna personliga gränser. Och om du aldrig försöker så kommer du aldrig att få det du verkligen vill ha.

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

Vilken är din favoritfrukt?

I FORM tipsar