Dina tårar har makt över männen.

Tårar dödar mannens sexlust

Kvinnliga tårar innehåller ett ämne som tar kol på männens lust, visar en undersökning.

14 januari 2011

Israeliska forskare har kommit fram till att lukten av kvinnotårar sänker männens testosteronnivå och minskar deras sexlust.

Tårarna har en kemisk funktion

Fram tills nu har den vanliga uppfattningen varit att tårar är ett rent psykologiskt fenomen hos den som gråter, men forskarna från Weizmann Institute of Science och Edith Wolfson Medical Center i Israel har kommit fram till att kvinnliga tårar också har en kemisk funktion. I alla fall när det gäller män, skriver den danska vetenskapssajten Videnskab.dk.

I försöket reagerade männen väsentligt annorlunda på kvinnliga tårar jämfört med vanligt saltvatten. Männens testosteronnivå sjönk och de fick mindre sexlust.

TEST: Har du ett bra sexuellt självförtroende?


Om undersökningen

I studien fick 24 män lukta på en genomskinlig vätska som antingen var kvinnotårar eller saltvatten. Varken försöksledaren eller männen i studien visste vilket av alternativen de luktade på.

Efter lukttestet blev fick männen titta på bilder av olika kvinnor och värdera hur attraktiva de var. Det visade sig att männen som hade luktat på tårar generellt värderade kvinnorna till att vara mindre attraktiva.

Männen var också, enligt egen utsago, mindre sexuellt upphetsade, de visade också färre fysiologiska tecken på upphetsning och hade en lägre nivå av testosteron i saliven. Hjärnscanningar visade också att männen hade lägre aktivitet i de delar av hjärnan som normalt kopplas samman med sexuell upphetsning.

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar