Svärfamiljen

"Men inte skall du stå där ute i regnet, svärmor - gå hem!"

8 juli 2015 av I FORM-redaktionen

Att man inte står ut med sina svärföräldrar känns inte alltid som ett skämt. Även det mest fantastiska förhållande kan spricka, när mammor, farbröder och kusiner gör entré.

Det bästa sättet att undvika konflikter är att acceptera att människor har olika behov av att umgås med sin familj. Om din flickvän känner att hon bara måste prata med sin mamma varje dag får du helt enkelt låta henne göra det. Se bara till att det är svärmor som ringer upp!

Det är kanske inte heller ett måste att ni alltid kommer på besök tillsammans. Om du känner att du inte orkar med fler av hennes kusiners konfirmationer kan en liten vit lögn vara på sin plats. Kom överens med din flickvän att hon säger till familjen att du tyvärr var tvungen att jobba. Det brukar folk acceptera.

Naturligtvis finns det familjehögtider som det inte går att smita undan ifrån, så försök att inte vara alltför avogt inställd till dem. Om du engagerar dig lite, råkar hitta någon släkting som det går att prata med eller kanske förbereder en lek brukar det faktiskt bli riktigt trevligt.

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar