Så får du bättre sexuellt självförtroende

Här får du några handfasta tips på hur du hittar tillbaka till passionen och stärker ditt sexuella självförtroende.

22 december 2010 av I FORM-redaktionen

  • Uppskatta din kropp. En sexig kropp handlar inte om stora bröst och smal midja; utstrålningen kommer inifrån. Öva dig på att se dig själv som vacker och tilldragande när du står naken framför spegeln.

  • Älska ditt liv mer än din kropp. Ofta är kvinnor som är självkritiska till sina kroppar också otillfredsställda med sina liv. Om du har det bra, rent generellt, är det lättare för dig att få ett bra förhållande till din kropp.

  • Låt bli att jämföra. Vad som är normalt är ett vitt begrepp, både när det gäller definition av vad som är en sexig kropp och graden av sexuell lust i övrigt. Låt bli att jämföra; två gånger om året är lika normalt som två gånger om dagen.

  • Slappna av. Det behöver inte finnas 117 medicinska förklaringar till varför du inte har lust att ha sex eller att du inte känner dig sexig under en viss period. Kanske har du mycket att göra med jobb, barn, fritidsintressen, umgänge med väninnor och är naturligt trött och helt enkelt inte upplagd för sex.

  • Utforska tekniken. Om du inte vet vad som tänder dig, är det svårt att ha bra självförtroende på det sexuella planet. Köp eller låna en DVD, skaffa en dildo eller en fjäderboa och utforska dina lustar. Ju mer kunskap du har om dig själv, desto bättre sexuellt självförtroende och roligare sexliv får du.

  • Använd er sensualitet. Sexologer rekommenderar att man använder sensualiteten i ett förhållande, att man till exempel delar upplevelser kring god mat, musik, dans och så vidare. En högre grad av samvaro stärker det sexuella självförtroende hos båda parter.

  • Var fysiskt aktiv. Motion gör dig mer nöjd med din kropp, bland annat eftersom det frigör endorfiner. Öva dig på att märka hur blodet forsar fram och musklerna spänns. När du har bättre kroppskännedom är det lättare att känna lust.

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar