Kvinna och man har sex.

Om du vill ha mer sex så försök att sova lite mer på natten.

© iStock

Mer sömn ökar dina chanser till sex

Läs om hur du superenkelt kan få mer och bättre sex.

8 april 2017 av Jeanette Linder

Sex är sunt både för kroppen, själen och inte minst för din parrelation. Så det finns all anledning att elda på romantiken hemma om det går lite trögt. Den goda nyheten är att du inte behöver lägga massor av pengar på sexiga underkläder, levande ljust eller sexrådgivning för att öka dina chanser till sex. Med det här mycket enkla knepet sker det helt av sig själv: Gå och lägg dig tidigare! 

Enligt ett forskningsförsök är antalet sovtimmar nära förknippat med kvinnors sexlust. Ju längre nattsömn, desto bättre på flera fronter: Det ökar inte bara lusten, utan även chanserna till att det verkligen ska bli av och vara mer tillfredsställande för kvinnan.

Förklaringen kan vara att kvinnor generellt har en tendens att vara mer på humör för sex när de är glada och avstressade – vilket är en av fördelarna med en god nattsömn. 

Får du för mycket eller för lite sömn? Kolla här hur mycket sömn just DU behöver

”Häftigt, men hur länge ska jag sova då?”, tänker du förmodligen. Enligt forskarna ökar varje extra sovtimme dina chanser att få sex med hela 14 procent. Så det är bara att gå och lägga sig så tidigt som möjligt. Dock hjälper det inte att sova mer än 9–10 timmar, då det enligt studier ger en negativ effekt på din hälsa.

Källa: Journal of Sexual Medicine

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar